пʼятницю, 8 жовтня 2021 р.

Школа майбутнього блогера

 


За останні кілька років блоги та блогерство стали дуже популярними. Якщо запитати дитину про те, ким вона хоче стати, найімовірнішою відповіддю буде: «Блогером!!!».  А це означає, що потрібно подружитися із таким видом діяльності, як відеоблогерство.

З 28 вересня по 1 жовтня, завдяки програмі з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», у столиці України проходила школа-тренінг «Як стати відеоблогером: короткі відео та стрімінг». Учасниками школи-тренінгу стали громадські активісти, студенти, аспіранти та журналісти з десяти областей України, в тому числі й Кіровоградської. Зокрема навчання у школі пройшли членкині Обласного жіночого інформаційного центру.

Секретами створення відеоблогів навчав сценарист та режисер Юрій Кочкаров. Тренер розповів про ключові аспекти створення відеороликів від задуму до успішної візуальної реалізації, пояснив, як правильно обирати локації, поводитися в кадрі, писати тексти та розкадровки, надав інформацію про техніку фільмування, програмне забезпечення для монтажу відео. Кожен день тренінгу був переповнений позитивними емоціями, актуальною інформацією та цікавими практичними завданнями.

Протягом усього навчання, незважаючи на легку втому через насичений графік, учасники школи були в захваті від проєкту та хотіли, щоб він ніколи не закінчувався. Ми на довго запам’ятаємо неймовірну атмосферу творчого процесу та креативу.

Наталія Гапіченко

Немає коментарів:

Дописати коментар