середа, 27 жовтня 2021 р.

Вуличні акції: здивувати, захопити, залучити…

  У сучасному динамічному технологічно розвиненому середовищі стає все важче зацікавити людину книгою та читанням. Однак книга зовсім не втратила своєї важливості та популярності. Її роль у процесі становлення особистості залишається незамінною. Світ швидко трансформується, стає більш віртуально-мультимедійним, тому і техніки промоції читання змінюються, щоб відповідати сучасним запитам.


Читання – це не тільки прекрасний спосіб проведення дозвілля, а й відмінний інструмент для підтримки фізичного і психічного здоров’я. Читаючи книгу, дорослі і діти мають чудову нагоду поринути у світ літератури, відкрити нових героїв, пізнати незнайомі світи й отримати насолоду від читання.


Фахівці бібліотек вже традиційно організовують і проводять різноманітні цікаві форми роботи з популяризації книги та читання. Однією з таких форм є вуличні акції.


У теплі сонячні дні бібліотекарі організовують та проводять вуличні акції, літературні посиденьки та книжкові пікніки для жителів міста на бібліотечному майданчику. Такі заходи щорічно відбуваються до великих державних, релігійних та міжнародних свят.


На відвідувачів вуличних акцій завжди чекає цікава розважальна та інформаційно-просвітницька програма: тематичні книжкові виставки, літературні новинки, інтерактивні та літературні ігри, різноманітні вікторини, передбачення на книгах, фото зони, майстер-класи, розгадування кросвордів та ребусів, загадки та розмальовки. Програми вуличних акцій відрізняються одна від одної, кожного разу на гостей чекають новинки.

Детальніше хочу зупинитись на акції «Книжковий пікнік». Це своєрідний відпочинок на свіжому повітрі з незвичним  книжковим «частуванням».

Книжкове меню вашого бібліотечного пікніка може бути різноманітним. Як приклад:

на перше – літературний бутерброд «Автор і його книга» – це інтерактивна вікторина, де усі бажаючі мають змогу зробити собі «бутерброд» – обрати письменника, книгу, яку він написав і героя з даної книги;

на друге – книжковий коктейль «Новинки для Вас» – перегляд  літературних новинок; ділитись своїми враженнями від прочитаних книг, або просто погортати цікаву книжку на свіжому повітрі;

на третє – солодкий десерт «Ворожіння на книзі» – бажаючі обирають номерок і дізнаються передбачення за книгою «Як бути щасливим» Анни Барнс.

Всі відвідувачі таких акцій залишаються задоволені і щасливі та отримують потужний заряд позитиву та гарний настрій.


Рєзнік Ірина,

завідуюча відділом 

обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар