середу, 27 жовтня 2021 р.

Реклама в нашому житті

        

23 жовтня, у світі відзначають Міжнародний день реклами. Його святкують всі, хто має безпосередній стосунок до створення та просування реклами. До них належать автори, художники, піарники, сценаристи, менеджери і маркетологи.

Реклама практично заполонила наші будні. Вона всюди: на вулиці, в транспорті, по телебаченню, радіо та соцальних мережах. Багатьох людей це дратує, і на мою думку, це справедливо. Коли дивишся цікавий фільм, він несподівано переривається рекламою, коли гортаєш стрічку новин в соціальних мережах – «вискакує» реклама, на яку не підписувася. Більшість не звертає на неї уваги, але не дивлячись ні на що, її стає з кожними роком все більше. Сучасна реклама має чітку наукову базу. Вона озброєна науко­вими засобами, виробленими психологією та соціологією.

Часто рекламують алкоголь, сигарети, шікдливі напої – все це подається у гарній невимушеній обстановці, яскраво та весело, а про шкоду пишуть маленькими літерами знизу. Не кожен зможе розібрати ті написи.

Існує іще один вид реклами – соціальний. Ролики такого характеру привертають проблеми громадськості до певної соціальної проблеми. Зазвичай її темами стають суспільні цінності та сфери інтересів: здоров’я і благодійність, культара та середовище, побут та моральні цінності.

Отже, як ми бачимо, реклама в нашому повсякденному житті є звичним явищем, з яким ми весь час стикаємось і без чого не уявляємо себе. Реклама присутня всюди. Проте, вона повинна бути ефективна, правдива, не набридати споживачам і справді доносити потрібну нам і цікаву інформацію. Адже, хто володіє інформацією – той володіє світом.


Анна Бородавкіна


Немає коментарів:

Дописати коментар