середу, 27 жовтня 2021 р.

Інтернет-журналістика: комунікативні маркери

  Соціальні мережі є одним із важливих інструментів обміну інформацією, завдячуючи їм, люди мають більше свободи у вираженні своїх думок. Серед численних користувачів інтернет-спільноти періодично з’являються лідери думок. Це люди, які можуть об’єднати навколо себе цілу віртуальну спільність. Лідери думок – це експерти, які володіють специфічними знаннями та прагнуть поділитися ними з іншими. Вести свій блог можуть усі хто має, що сказати.


Це можуть бути люди різної вікової категорії, різних професій починаючи від школярів, які розповідають про проблеми самоприйняття та становлення своєї особистості, закінчуючи людьми серйозних професій, таких як: журналісти, митці, політики, викладачі які можуть підіймати важливі, гострі питання для суспільства.


 Блогосфера – це світ, який росте та розвивається з неймовірною швидкістю, а отже, якість цієї ланки стає дедалі кращою та доступною для більшої української аудиторії.



Досенко, Анжеліка.


     Інтернет-журналістика: комунікативні маркери [] : навчально-методичний посібник / А. Досенко, І. Погребняк ; Київський ун-т ім. Б. Грінченка. – К. : Центр учбової літератури, 2020. – 183,[1] с


Навчально-методичний посібник призначений для студентів, які навчаються за спеціальністю “Журналістика”. Подано загальні відомості про інтернет-журналістику, основні поняття комунікативних маркерів та класифікацій соціально-комунікаційних одиниць.


Описано комунікацію в інтернеті загалом, а саме у блогосфері, соціальних мережах та у сфері функціонування аматорських медіа

Анна Русіна,

 головний бібліотекар

 відділу обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар