четвер, 7 жовтня 2021 р.

Блог-кафе на тему культури та історичної пам’яті "Скорботні відлуння Бабиного Яру"

21 вересня 2021 року ГО «Обласний жіночий інформаційний центр» спільно із Обласна універсальна наукова бібліотека ім.Д.Чижевського розпочали проведення заходів в рамках проєкту "Мир у цифровий час".

Вперше було організовано та проведено захід у форматі блог-кафе для молоді м. Кропивницького на тему культури та історичної пам’яті «Скорботні відлуння Бабиного Яру».

Студентки та студенти Донецького медичного університету уважно слухали спікера – кандидата історичних наук, доцента ЦДПУ ім. В. Винниченка – Інну Анатоліївну Вівсяну, яка розповіла про страшну трагедію, що сталася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії нашої країни. Інна Анатоліївна наголосила на тому, що ця подія світового масштабу, про неї потрібно пам’ятати, щоб подібні трагедії не повторювалися.

Амбасадорка запропонувала активний формат спілкування учасників. Молоді люди обговорили проблему культури історичної пам'яті, проаналізували блоги з цієї тематики та дописи до них. Під час дискусії наголошували на толерантному ставленні до висловлювань з метою порозуміння та недопущення екстремізму та ксенофобії у майбутньому. Важливою у формуванні миротворчого процесу є думка лідерів у молодіжному середовищі.

Учасників блог-кафе ознайомили з цілями та завданнями Проєкту "Мир у цифровий час", який виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Ірина Рєзнік, 
завідуюча відділом 
обслуговування користувачів 

Немає коментарів:

Дописати коментар