четвер, 21 жовтня 2021 р.

Доба на океані. Як переплисти Атлантику каяком?

 


Книга Лот-Ігнацюк, Агата. Доба на океані. Як переплисти Атлантику каяком? / А. Лот-Ігнацюк, Б. Ігнацюк; пер. з польськ. О. Герасим. - Львів: Апріорі, 2021. - 88 с.: іл. - (Сер. "Надзвичайні подорожі") розповідає про мандрівки польського мандрівника, Александра Доби, який тричі перетнув Атлантичний океан на каяку, а отже самотужки подолав його за допомогою веслування руками. До слова, до експедицій Ал. Доби жодним сміливцям це ще не вдавалося. За своє досягнення він здобув титул «Мандрівник року - 2015» за версією журналу National Geographic.

Разом із мореплавцем ви потрапите у бурі та шторми в океані, зіткнетеся з найбільшою течією у світі. Дізнаєтеся, як спланувати трансатлантичну експедицію, побудувати каяк та не загубитися в океані. Довідаєтеся, чи існують підводні гори, кораблі-привиди, а ще – де на каяку приховані спальня, кухня та ванна кімната. Навіть пізнаєте смак океанської кави!

У ілюстрованому виданні цікаво описано етапи підготовки до мандрівки, життя під час неї у відкритому океані, розповідається про небезпеки та приємні несподіванки, які чекали на Александра Добу. А ще книга містить у собі навчальну складову, адже тут доступно пояснено технічні терміни, пов’язані з мореплавством, природні явища та ін. Та найголовніше, вона вчить як і найменших, так і найбільших читачів не боятися ставити перед собою великі цілі, адже здійснити їх цілком реально!

Видання є ілюстроване і розраховане на дітей, однак дорослим прихильникам далеких подорожей читати про підготовку та незвичайні пригоди польського мандрівника буде також цікаво.

З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ ім. Д. Чижевського (II поверх бібліотеки)

Немає коментарів:

Дописати коментар