вівторок, 19 жовтня 2021 р.

Бібліоігри на свіжому повітрі

 Як ви ставитесь до рухливих ігор на свіжому повітрі? Ні, ні, сьогодні піде мова не про ланцюжок ґаджети – свіже повітря – здоров’я, а про бібліоігри. 




 

Одного чудового жовтневого дня бібліотекарі вирішили розважитися. Але так, щоб і з користю, і весело, і по-бібліотечному. Надихнула на такий відпочинок книга Віктора Янкевича «Вбивство в бібліотеці на Ринку, 9». Дуже вже цікаво було читати твір, в якому серед героїв бібліотекарка-детектив, яка допомагає розплутати кримінальну справу. Особисто мене як бібліотекарку у повісті найбільше вразила така собі фотозона, яку підготували фахівці однієї з бібліотек для презентації детективу. Тут і кров (кетчуп), і місце, де нібито колись лежав труп, і багато речових доказів… Отже до справи! 

Найсмішніше (хоча водночас і найскладніше) було створити на траві зображення людини крейдою. Але ж ми – бібліотекарі! Згодиться і звичайна біла мотузка. Почався пошук «жертви». Знайдено! Серед речдоків №1, звичайно ж, книга пана Віктора! А потім пішло-поїхало. Голосні читання уривків з твору та їх відтворення. Перелякані свідки, «закривавлені» речі, табличка з написом «Ведеться слідство»…

Кращих розваг годі й шукати! Злочин розкрито! Отже читаємо та популяризуємо українське. До речі, книга Віктора Янкевича «Вбивство в бібліотеці на Ринку, 9» чекає на вас у відділі абонемента!

Наталія Білаш, завідуюча відділом абонемента






                                       

                                       

                                       

Немає коментарів:

Дописати коментар