пʼятницю, 3 липня 2020 р.

“Дія. Цифрова освіта” - для батьків та дітей

        На початку року Міністерство цифрової трансформації України розпочало реалізацію проєкту “Дія. Цифрова освіта”, партнером якого стала Українська бібліотечна асоціація. Офлайн-хабами проєкту стали бібліотеки, зокрема і ОУНБ ім. Д.І.Чижевського.
Ми продовжуємо розповідати вам про освітні серіали, що з'являються на національній онлайн платформі в рамках цього проєкту. І сьогодні поговоримо про два із них “Для батьків” і “Для підлітків”.
У серіалі “Для батьків” наразі доступні 2 серії.
Перша - «Безпека дітей в інтернеті». Вже з назви стає зрозумілим про що йтиметься у цій серії.
Цей курс для того, аби навчити батьків допомагати дітям використовувати інтернет та цифрові пристрої безпечно і з користю.
Зокрема, тут йдеться про шкідливі інформаційні матеріали в інтернеті, кібербулінг, суїцидальні Інтернет-спілки, сексуальне насильство тощо.
Друга серія -  «Смартфон для батьків» - і це перший онлайн-курс з мобільної грамотності, який допоможе усім початківцям стати зі смартфоном «на ти», дізнатися про всі його можливості та опанувати базові онлайн-сервіси.
Логічно, що разом із серіалом для батьків варто розглянути й інший - “Для підлітків”.
  Тут наразі розміщено першу серію “Про кібербулінг для підлітків", з якої ви дізнаєтесь, як виглядає кібербулінг, які його причини та потенційні наслідки, як припинити кібербулінг і що робити, якщо хтось із друзів став жертвою знущань в інтернет-мережі. Участь в освітньому серіалі взяли українська суперстар NK | Настя Каменських і співачка, акторка та ютуб-влогерка Анна Трінчер.

Використані джерела:
https://osvita.diia.gov.ua/

Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Немає коментарів:

Дописати коментар