понеділок, 13 липня 2020 р.

А вам знайомі секрети раціонального використання речей?!

        Все більшої популярності набуває принцип раціонального використання речей — одягу, предметів побуту та інтер'єру. Люди стараються не захаращувати простір, в якому живуть, прагнуть до мінімалізму. Апологетом такого руху можна назвати Марі Кондо і її книгу “Викинь мотлох із життя. Мистецтво прибирання, яке змінить вас назавжди. За цим  методом ви будете прибирати один раз і назавжди. Секрет в тому, що ви позбавляєтесь від всіх непотрібних речей, а потрібні розкладаєте так, що потім дуже зручно повертати їх на місце.
Книга, сповнена багатьма практичними порадами і техніками  як і куди складати речі, щоб було зручно ними користуватися, або їх знайти, що варто зберігати як пам'ять, а що вже треба викинути, як просто мотлох. Технік багато, певно, що підійдуть вони не для всіх. Але обрати свою ви зможете, лише прочитавши книгу і застосувавши їх на практиці.
 Ознайомитися із книгою можна у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук.



На продовження теми раціонального споживання, варто також звернути увагу на німецьку кінокомедію 2018 року про двох друзів-шопоголіків, які уклали угоду, що протягом 100 днів будуть користуватися лише однією річчю протягом доби - “100 речей і нічого зайвого”. Якщо на перший погляд може здатися , що це легкий розважальний фільм, то це хоч і правда, але разом з тим - частково, все ж таки свій філософський сенс в комедії також є.


Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Немає коментарів:

Дописати коментар