вівторок, 14 липня 2020 р.

Тринадцята намистинка. Загадкове – поряд, або Немає туристів у своїй… вітчизні?

       Звертаю увагу на дві ЕБД, які виключно регіональні, тобто стосуються дат, подій, персоналій у нашій області. ЕБД Краєзнавство та ЕБД аналітичних описів газетних статей Кіровоградської області.
       Оберімо для тренінгу один з напрямків – туризм. Як багато цікавого зовсім поряд, а ми роками мріємо про заморські краї. Заморські – це цікаво, і дай нам Бог туди за бажанням час від часу потрапляти. А от раптом цікаві туземці навмисне вивчать українську. Або хтось із вас – міжнародну англійську. І у вас – бесіда. Що ви їм, цікавим туземцям, розповісте про свій край? Вони ж мову навмисне вивчили, сувеніри купили, погоду відстежують, збирають валізи. Їхати. Куди, запитають вони у вас? І тут ви себе покажете справжнім патріотом малої вітчизни. Ну от чому ви смієтесь? От чому регочете, вибачаюсь?
       Немає пророка у своїй вітчизні, це загальновідомо. І немає туристів у власному регіоні, так?
Отже, помандруйте двома запропонованими ЕБД поки що заочно і оберіть недалекий цікавий велосипедний маршрут на один день і разом з друзями, як потеплішає і відкриють дороги, вирушайте назустріч пригодам. І напишіть дорожні замітки для соціальної мережі, та з кольоровими фото, і на фоні пам’яток, і з друзями. І селфі (як же без цього, чи ми не сучасні?)
Ну, і в кого язик повернеться назвати це домашнім завданням? Ото ж бо!
Майя Міщенко,
головний бібліотекар
Інформаційно-бібліографічного відділу

Немає коментарів:

Дописати коментар