вівторок, 28 липня 2020 р.

Навколосвітня подорож із «Картами» Мізелінських

     Є книги, які хоч і створені нібито для дітей, але цікавими і пізнавальними вони також , будуть  і для дорослих. Сьогодні мова піде про віммельбух Олександра і Даніель Мізелінських «Карти».
     А до речі, чи знаєте ви, що таке віммельбух?!
     Віммельбух (нім. Wimmelbilderbuch — «мерехтлива книжка») — розвивальна книжка-розглядалка для дітей з яскравими, деталізованими, максимально насиченими візуальною інформацією ілюстраціями. Такі книжки користуються великою популярністю в німецьких сім'ях. В Україну вони прийшли на початку 2000-х років.
     Книжка-віммельбух містить мінімум тексту (або взагалі не має тексту), наповнена деталями і на перший погляд нагадує комікс. Кожна книжка має героїв, з якими відбуваються цікаві та кумедні події протягом дня, місяця, року. Це дає можливість кожного разу по-новому «читати» картинки і придумувати свої історії.
     Карти Мізелінських – це не зовсім класичний віммельбух, і не ті карти до яких ми звикли у класичному розумінні. Так, тут є зображення материків та країн, але разом з тим маса корисної проілюстрованої інформації – тут ви знайдете найпоширеніші імена, національні страви,  найвідоміші пам’ятки архітектури чи скульптури конкретної країни. До того ж, ця інформація буде новою не тільки для вашої дитини, а й для вас самих , бо в книзі часто представлено якісь факти, які маловідомі широкому загалу.
     З цією книгою ви потрапите у захоплюючу навколосвітню подорож не виходячи із дому. Понад 50 великих карт проведуть вас 6 континентами та 42 країнами.
     А ще, з книгою пов’язана гучна скандальна історія, її автори-поляки оминули своєю увагою Україну . Не будемо розкривати усіх секретів і чи є зараз карта України в книзі , краще перевірте самі.
     Ознайомитися із «Картами» Мізелінських ви можете у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук.

Використані джерела https://uk.wikipedia.org/wiki
Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського



Немає коментарів:

Дописати коментар