четвер, 23 липня 2020 р.

Фільми для сімейного перегляду, зняті за мотивами дитячих книжок

Сімейний перегляд фільмів – гарна нагода провести час із родиною разом. Особливо ці моменти полюбляють діти. Вони з нетерпінням очікують того моменту, коли вся сім’я збирається докупи, прихоплюючи із собою щось смачненьке до фільму та зручно вмощуються перед телеекранами.

З появою дітей фільми для сімейного перегляду підбираються більш ретельно. Кіно повинно бути цікавим, повчальним і трохи казковим. Кінострічки націлені на створення гарного настрою, вони повинні поєднувати дорослих та дітей в єдине ціле. Чого ж від кіно очікують діти? Щоб було весело, яскраво та динамічно. Батьки вимогливіше підходять до вибору фільму для перегляду. Вони повинні вчити різниці між добром та злом, бути безпечними для психіки дитини та цікавими для дорослих.

Існує ще одна гарна традиція – це читання дітям на ніч. Це «живий контакт», який дає дитині відчути батьківську любов, турботу та захищеність в цьому непростому світі.
Пропонуємо Вам, дорогі друзі, поєднати ці дві традиції. Є різні два способи спочатку прочитати книгу, а потім подивитися її екранізацію, та навпаки. Обирати Вам. Але будьте певні - спогади про ці моменти проведені разом збережуться назавжди у вашої дитини.

Ми підготували свій список кращих сімейних фільмів!

«Аліса в Країні Чудес» і «Аліса в задзеркаллі»

Дитячий фентезійний роман, написаний Льюїсом Керроллом, не залишить дітей байдужими, і трохи дивна історія про Алісу, чудернацькі герої…Книга вчить дітей мріяти, фантазувати і залишатися самим собою в будь-якій ситуації.

«Пригоди Паддінгтона»

Ця прекрасна дитяча книжка про пригоди ведмедя з Перу, який вміє говорити. Він добрий, ввічливий та акуратний. Мішка прилітає в Лондон, де його чекає безліч пригод. Проста сім’я усиновлює Паддінгтона, якого важко не полюбити. Але жити з ведмежам справа не проста.

«Кролик Петрик»

Чудова дитяча казка, яку зовсім недавно екранізували. Петрик звик, що у величезному городі, розташованому при садибі старої дами, можна смачно поїсти. Жінку анітрохи не хвилювало, що по городу постійно бігають дрібні непрохані гості. Все змінилося, коли господарем особняка став успішний менеджер з Лондона. Історія про веселого кролика, який весь час розоряє грядки злого фермера МакГрегора.

«Павутиння Шарлотти»

Цей фільм часто показували по телевізору в середині 2000-х. Але мало хто знає, що знятий він був по книзі Елвіна Брукса Уайта. Герой книги — порося на ім'я Вілбур, якого врятувала від загибелі дівчинка на ім’я Ферн. Порося потрапляє на Скотний двір, де інші тварини дають йому зрозуміти, що проживе він недовго. Однак павучиха Шарлотта починає вплітати в павутину слова, які мають переконати фермера в тому, що порося заслужило на життя.

«Чарлі та шоколадна фабрика»

За цю дивовижну книгу багато читачів взялися вже після перегляду яскравого фільму за участю Джонні Деппа. Це прекрасна казка про сімейні цінності, чесність та доброту, приправлена хорошою фантазією автора.
Маленький хлопчик Чарлі Бакет живе у бідності. Мешкає він разом зі свою сім'єю (йому раз на рік — на день народження — дарують єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик.
У цьому ж самому місті живе ексцентричний виробник шоколаду Віллі Вонка. І ось, одного дня, газета повідомляє, що Вонка знову відкриває фабрику, але тільки для кількох щасливців: вони повинні знайти п'ять Золотих квитків, які будуть заховані під обгортками п'яти шоколадних батончиків і наприкінці екскурсії всі вони як спеціальний дарунок отримують пожиттєвий запас солодощів.
«Гаррі Поттер»

Беззмінним лідером серед книг і фільмів для підлітків є, звичайно, Гаррі Поттер.
Серія романів, написана британською письменницею Дж. К. Роулінг. Книги представляють собою хроніку пригод юного чарівника Гаррі Поттера, а також його друзів Рона Візлі і Герміони Грейнджер, які навчаються в школі чаклунства Хогвартс.
Варто врахувати, що останні фільми про Поттера мають вікові обмеження.

«Хроніки Нарнії»

Ціла серія книг і фільмів, яка не залишить дітей байдужими. Це одна з найпопулярніших фентезійних саг, де зібрали найрізноманітніших персонажів.
 Це цикл із семи дитячих фентезійних книг, написаних Клайвом Стейплзом Льюїсом. В них розповідається про пригоди дітей у казковій країні під назвою Нарнія, де тварини можуть говорити, магія нікого не дивує, а добро бореться зі злом.

Приємного перегляду та відмінного настрою!

Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності

Використані джерела:
https://uk.wikipedia.org/
https://zatyshok.net.ua/10150/?fbclid=IwAR2BWytXZL7kOgGoV01FJbRkEwQ6PAVuq-nK3VbJkjmBzeSwdECKDcCOAAA
https://dityvmisti.ua/blog/5694-dobirka-filmiv-dlia-simeinogo-peregliadu-zniatykh-za-knyzhkamy/

Немає коментарів:

Дописати коментар