вівторок, 23 червня 2020 р.

«Дівчинка, яка рятувала книжки», Клаус Гагеруп


Нещодавно до нашої книгозбірні надійшли нові надходження літератури. За традицією ми з дитиною намагаємося одні з перших їх взяти.


Тож сьогодні хочу поділитися своїми враженнями з вами, дорогі читачі. В книзі йдеться про дівчинку Анну, яка дуже любила читати. Вона читала їх цілими днями. Саме у книжках вона знайшла сотні нових друзів.

Ця історія почалася у бібліотеці. Пані Монсен, яка там працювала, також любила читати. Одного разу, коли Анна прийшла у бібліотеку, вона дізналася, що книжки, які ніхто не читає, знищують. І їй на думку спала геніальна ідея – врятувати їх. Анна вибрала 50 книг, взяла візочок і поїхала до себе. Минали тижні, а дівчинка читала безупинно. Вона познайомилася з купою людей, про яких раніше ніколи не знала. Але згодом читання стало забагато… «Я більше не маю сил на читання», - сказала Анна.



 Наступного дня дівчинка прийшла до бібліотеки і їй потрапила до рук маленька книжечка з таємницею про зачарований ліс. І ось, коли оповідання розвивалося на самому цікавому місці – остання сторінка книги виявилася порожньою. Дівчинка взяла книгу до школи, щоб дізнатися в когось про кінцівку. Проте ніхто її не читав. Всім кортіло довідатися  про що таке фантастичне у ній йшлося. Вже за кілька днів книга з'явилася в усіх книгарнях міста, але жодна з них не мала закінчення. І тоді Анна зрозуміла, що той, хто написав книжку не хотів цього розповідати. Чому?

А щоб вам, дорогі читачі, це вияснити, достатньо завітати до нашої бібліотеки та замовити цю книгу для приємного проведення дозвілля разом з вашими дітьми.



Бородавкіна Анна,
бібліотекар відділу соціокультурної діяльності



Немає коментарів:

Дописати коментар