четвер, 18 червня 2020 р.

Про перший серіал проєкту "Дія. Цифрова освіта” для новачків

         Аби краще розібратися із можливостями безкоштовного навчання на національній онлайн-платформі  "Дія. Цифрова освіта” варто розібратися із наповненням кожної категорії. Розпочнемо з першої - “Новачкам” - тут уже розміщено  6 серіалів. Далі - більш детально про кожен із них.

Одразу два серіали в цій категорії присвячені темі ведення та наповнення YouTube-каналу. Якщо перший  із них “Клуб Не Анонімних Блогерів” більше розповідає про практичний аспект, тут йдеться про  пошук ідей та тем для відео  та  технічну складову  - вибір техніки для зйомок, монтаж, звукові та візуальні ефекти. То другий “Як стати YouTube-блогером" - знайомить із історією створення  YouTube і розповідає чому ця платформа стала найпопулярнішим відеохостингом у світі. Навіть в Україні YouTube займає друге місце серед усіх сайтів за відвідуваністю.
Цей освітній серіал розповість, де шукати ідеї для власних відео, критерії вдалого відео, авторське право, оформлення YouTube-каналу, оптимізацію відео, аналіз конкурентів, монетизацію каналу. Своєю експертизою, успішним досвідом створення та поширення контенту в YouTube, поділяться власник агенції "SHATYRKO AGENCY" Андрій Шатирко, а також тренер "Цитрус Академії" Євгеній Федяй.

3 серіал - “Персональні дані”
В період зростаючого розвитку цифрової трансформації та переведення більшості послуг, які надаються державою чи приватними компаніями в онлайн, важливими є знання про персональні дані та навички щодо їх захисту. З цього курсу ви дізнаєтеся, що таке персональні дані, які права у вас є щодо захисту персональних даних, навчитеся аналізувати політику приватності компаній, щоб безпечно користуватись їхніми послугами, а також навчитесь користуватись соціальними мережами без шкоди для персональних даних. Допомагатимуть вам розбиратись в тематиці сертифікований експерт з питань інформаційної приватності Дмитро Корчинський; народний артист України, актор театру та кіно Олексій Вертинський; а також акторка, співачка та блогерка Марія Кондратенко (Маша Краш).


4 серіал - “TikTok / Instagram / Facebook: як залишатись в тренді в 2020"
В цьому серіалі ви дізнаєтесь, що таке TikTok, Instagram і Facebook. Розберетесь для чого вони потрібні і як з ними працювати та яку соціальну мережу краще обрати для себе, як без професійних навичок створювати якісні фото та відео, чому ТікТок змусив танцювати весь світ, що таке таргетована реклама, і як вона допоможе дізнатись про вас іншим людям. А ще дізнаєтеся, як за допомогою лише смартфону заробляти гроші, і чому взагалі соціальні мережі змінили правила бізнесу.

5 серіал - “Кіберняні"
Світ навколо нас невпинно диджиталізується. Все більше часу ми проводимо у цифровому середовищі - сервіси для бізнесу та розваг, онлайн-кінотеатри та соцмережі, телемедицина та ігри, та ще багато іншого доступно у наших персональних комп'ютерах та смартфонах. Своїм помічникам-гаджетам та інтернет-сервісам ми доручаємо знати все більше особистої інформації про нас, але не завжди розуміємо з якими загрозами можемо зустрітися, бо злочинці та шахраї є не тільки у реальному світі. З цього курсу ви дізнаєтеся, як мінімізувати ризики втрати вашої приватної, чутливої інформації. Як попередити кібератаку або кібершахрайство та як швидко відновитися після них, у випадку якщо вони все ж таки сталися. Участь у серіалі взяли експерти, для яких кібербезпека - це не тільки робота, а спосіб життя. Ваші кіберняні: Якушев Віталій, директор компанії з кібербезпеки "10Guards"; Юрій Мелащенко, партнер компанії з кібербезпеки "Cyberlab", радник секретаря РНБО на громадських засадах з питань кібербезпеки; Альона Андронікова, директор "Moneyveo"; Тарас Кучерявий, керівник відділу "Brand Management Moneyveo".

6 серіал - “Цифрові гроші"
Ви дізнаєтесь, як використовувати кредитні кошти без сплати відсотків, як потроху відкладати гроші на депозит, як використовувати смартфон чи розумний годинник замість гаманця, як сплачувати комунальні послуги, поповнити рахунок чи переказати гроші на картку іншій особі, не виходячи з дому, які основні правила використання картки, що допоможуть уникнути неприємних ситуацій. Участь в освітньому серіалі взяли представник "ПриватБанку" Сергій Макаренко та голова громадської організації «ІТ-бабусі» Ольга Філіппова.

Тому варто звернути увагу на ті освітні можливості, що дає проєкт “Дія. Цифрова освіта”, пройти навчання, переглянувши всі серії на національній онлайн-платформі за посиланням https://osvita.diia.gov.ua/ , і отримати відповідний сертифікат.

Використані джерела: https://osvita.diia.gov.ua/



Козакова Ірина,
бібліотекар
ОУНБ ім. Д.І. Чижевського

Немає коментарів:

Дописати коментар