четвер, 7 травня 2020 р.

3D-ручка: забавка чи інструмент?


       Сучасних дітей та підлітків вразити чимось сьогодні дуже складно. Вони дуже вибагливо ставляться до новітніх гаджетів, адже практично у кожного є власні смартфони, планшети... Ми, працівники Інтернет-центру обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського, постійно вигадуємо щось нове та цікаве для наших користувачів. Тому й наважились на один експеримент, щоб привернути увагу творчої молоді нашого міста. Інтернет-центр вже другий рік поспіль бере участь в ініціативі Meet and Code, що розроблена Haus des Stiftens gGmb та проводиться за фінансування корпорації SAP. Завдяки отриманому гранту відкрито Креативний майданчик «3D-Lab», де бажаючі мають можливість безкоштовно помалювати 3D-ручками. То що ж це за диво-гаджет?
       3D-ручка - це інструмент для малювання пластиком, який дозволяє створювати як плоскі, так і тривимірні об’єкти. Хоч багато хто і вважає її простою іграшкою, але це не зовсім так. Завдяки цій ручці можна розвивати просторову уяву, дрібну моторику рук, навіть ремонтувати пластикові запчастини чого-небуть. 3D-ручка - гаджет не лише для тінейджерів, дорослим це теж може бути цікаво і корисно.
       Ми регулярно проводимо різноманітні тематичні майстер-класи з малювання 3D-ручкою, під час яких використовуємо PLA-пластик, (біорозкладаний пластик). Цей матеріал називають біосумісним, оскільки основними матеріалами для його виробництва є швидко поновлювані ресурси, переважно - цукрова тростина і кукурудза. Безпека  відвідувачів для нас в пріоритеті.
       Що ми тільки не малювали? Абетку для вихованців Спеціального дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 46 "Краплинка", новорічні прикраси на ялинку, об’ємні листівки зимового пейзажу, улюблених диво-героїв, ювелірні прикраси,  значки-валентинки для закоханих та навіть мініатюрні верстати з машинобудівного коледжу.
       В нашому арсеналі дев’ять 3D-ручок, але ми на цьому не зупиняємось. В подальшому багато ще грандіозних планів щодо розвитку напрямку 3D-моделювання та 3D-друку. Ми з нетерпінням чекаємо на плідну та творчу співпрацю з прихильниками 3D-технологій.
       За час активної діяльності Креативного майданчика нами змальовано  вже не один кілометр пластику, тому ми, як практики, зможемо допомогти Вам обрати ідеального 3D-художника. Розкажемо про види пластику, про переваги та недоліки різних 3D-ручок.
Лайфхак: перед тим як купувати дитині (чи собі) цей гаджет - завітайте до нас і спробуйте власноруч виготовити свій маленький шедевр.
       Тож, якщо Ви хочете на власні очі переконатись, що 3D-ручка - це не лише іграшка - ласкаво просимо до Інтернет-центру! Давайте втілювати мрії разом!
Галина Нікітіна,
завідувачка Інтернет-центру
обласної універсальної наукової
 бібліотеки ім.Д.Чижевського
   

Немає коментарів:

Дописати коментар