вівторок, 19 травня 2020 р.

Книга «Взуття-буття. Історія Nike, розказана її засновником»

Немає цікавішого сюжету, ніж історія із самого життя.
Ця книга не просто ще одна розповідь  про успіх компанії, це  одкровення. Виняткова і оригінальна історія створення спортивного бренду, яку описує сам засновни Філ Найт, перетворилася в цікавий роман із закрученим сюжетом. Ніби гортаєш особистий щоденник людини, яка ділиться з тобою своїми успіхами, переживаннями  перед презентацією проекту, чи відчаєм у боротьбі з банківською системою та нестачею грошей.  Автор ділиться своїми спогадами про божевільні  ідеї, помилки, відносини з партнерами і колегами.
 Філ Найт здійснив свою мрію завдяки правилу, якого дотримувався все життя  - це знати, чого бажаєш сам і знати з чим тобі потрібно піти з переговорів і при цьому зберегти свою цілісність. Він  створив імперію з нуля, його «капітал», це були не фінанси,  а знання і досвід : Стенфордська освіта, робота в PwC, знайомство з тренерами і бігунами, а також фанатична любов до бігу. До того ж йому допомагало вміння знаходити правильних людей в команду і не заважати їм  - «Не кажіть людям, як робити, розкажіть, що робити, і вони здивують вас».
Загадкова постать у сфері бізнесу – засновник бренду Nike,  він не часто з’являється перед об’єктивами камер і  рідко дає інтерв’ю. Завдяки цій книзі зявляється можливість дізнатися справжню історію компанії  Nike, з яким натхненням і завзяттям, працювала її команда над створенням лінії спортивного взуття. Адже саме люди, за словами автора – найцінніший ресурс, і ніякі гроші і вдалі фінансові операції не зроблять життя таким яскравим, як однодумці поруч.
Чудова, надихаюча, чесна книга від творця одного з кращих спортивних брендів у світі.

Юлія Олейніченко
бібліотекар відділу документів з економічних,
технічних та природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар