середу, 27 травня 2020 р.

Кращі екранізації книг — про любов і не тільки

      Знаємо, що серед наших книголюбів є і кіномани. Тому щоб потішити останніх, ми підготували добірку кращих екранізацій книг останніх років — ці драматичні стрічки наврядчи залишать когось байдужим, вони здатні зачепити найглибші душевні струни.

    “Крадійка книжок” - військова драма, знята за романом Маркуса Зузака.
Німеччина, напередодні Другої світової війни. Дев'ятирічна Лізель переїжджає в Мюнхен до своїх прийомним батьків і з їх допомогою вчиться читати. Читання стає її життєвою потребою, і Лізель починає красти книги — єдину її відраду.
     І книга, і фільм отримали багато схвальних відгуків — це дуже світла щемлива історія, хоча й сумних, трагічних моментів у ній також вистачає.

    "Гора між нами"
     Стрічка створена на основі однойменного роману Чарльза Мартіна і розповідає про порятунок двох людей після авіакатастрофи — тут є все: і динамічний сюжет, і любовна лінія, і філософські роздуми про життя.



    “Читець” 
    Іще один фільм із оскароносною Кейт Вінслет  за мотивами роману Бернхарда Шлінка.
    Це історія про 52-річного адвоката-самітника, який постійно думає про своє минуле. Уже майже 40 років його гризе думка про те, що він міг кардинально змінити свою долю, і не тільки свою. Чи варто думати про минуле, якщо воно вже історія? Або все ще триває?
   У центрі сюжету непересічна історія любові, яка зав'язался у нього в юності і читання книг при цьому відіграло одну з ключових ролей.




    "Їж, молись, кохай”
    Культова книга Елізабет Гілберт для всіх жінок, які шукають своє "я", перетворилася на не менш культовий фільм з Джулією Робертс у головній ролі. Героїня Робертс проходить через розлучення і вирішує розпочати тривалу подорож для душі і тіла: вона їде в Італію, Індію та Індонезію в пошуках відповідей на головні життєві питання.



    "P. S. Я люблю тебе"
    В основі - однойменна книга Сесилії Ахерн.
   Фільм про те, як часто разом із втратою рідних і близьких людей, нам здається, що ми втрачаємо і сенс життя...
   Після смерті чоловіка Холлі впадає в депресію, але раптом виявляється, що чоловік, який знав що на нього чекає, залишив їй кілька послань, щоб допомогти примиритися з втратою. Тепер кожен місяць Холлі отримує лист з минулого.





Козакова Ірина,
бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар