вівторок, 28 квітня 2020 р.

«Стара холера» Володимира Лиса. Історія життя чотирьох друзів


Книга від Золотого письменника України Володимира Лиса «Стара холера» не так давно надійшла до фонду відділу абонемента нашої бібліотеки, та вже встигла стати улюбленицею багатьох читачів.
Володимир Лис – відомий український прозаїк, журналіст, драматург. Прихильники його таланту називають його справжнім народним письменником. Він має відзнаки багатьох літературних премій, серед яких титул «Золотий письменник України». Цей титул надається письменникам-романістам Міжнародним Благодійним Фондом «Мистецька Скарбниця» з метою відзначити та вшанувати тих українських письменників, чиї романи здобули широке визнання читачів, про що свідчать тиражі їхніх творів, які сумарно перевищують 100 тисяч примірників, виданих у формі паперової книги. Також Володимир Лис є багаторазовим призером «Коронації слова», автором легендарного роману «Століття Якова», який було екранізовано.
Роман Володимира Лиса «Стара холера» надрукований у видавництві «Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (Х.,2018).
Цей роман – історія життя чотирьох друзів. Троє – Роман Корогода, Омелян Ліщиця та Платон Клок – відомі сільські насмішники, а в молоді роки ще й хулігани, яких побоювалися в Тупталах. Четвертим в їхній компанії був Адам Лесь, мав мовчазний характер і цим дуже різнився від своїх друзів. Та не дивлячись на різну вдачу друзі були нерозлийвода.
Єва була найвродливішою дівчиною в селі, але чоловік, якого вона покохала на все життя, одружився з її сестрою Павлиною. Єва поламала їхній щасливий шлюб… А на старість лишилася самотньою. Як і Адам, що все життя до нестями любив чужу дружину. Друзі Адама, колишні хулігани та відчайдухи, «дідусі-розбійники», вирішують одружити цих двох. Та як звести упертих самітників?
Тим часом у великому місті Ліза, онука Павлини, будує своє життя разом із коханим Степаном. Однак, здається, вона втрапила у велику халепу… І тепер спалахне боротьба двох молодих за своє щастя, і несподівано в цю боротьбу втрутяться не такі вже й прості діди з поліського села…
Незважаючи на багато перешкод друзям все ж вдалося здійснити задумане, а також допомогти врятувати  Лізу і Степана. Добро завжди перемагає!
Якщо Вас зацікавила ця книга, вона знаходиться у відділі абонемента.
Ольга Шпаченко,
 бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар