вівторок, 28 квітня 2020 р.

«Чому ми кохаємо: природа й хімія романтичних почуттів», Гелен Фішер


Надворі буяє весна. Піднімають настрій чудові весняні квіти, милують око квітучі сади. ВЕСНА… У кожного з нас ця пора року асоціюється не тільки з пробудженням після зими, а ще з таким чудовим почуттям як кохання. Кожен з нас вкладає в це слово свої певні відчуття, враження, надії і сподівання.
А от розібратися з таким почуття як кохання, чому ми кохаємо, чому інколи втрачаємо кохання, зрозуміти механізм відродження кохання, відчай кохання та взагалі природу і хімію цього явища нам допоможе книга Гелен Фішер «Чому ми кохаємо: природа й хімія романтичних почуттів». Це науково-популярне видання вийшло друком у видавництві «Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля» (Х.,2019). І ось ця чудова і корисна книга вже надійшла до фонду відділу абонемента Обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Д. І. Чижевського, де всі бажаючі можуть з нею ознайомитися і взяти додому на певний термін. Тож, про що ж саме ця книга?
Гелен Фішер – американський антрополог та дослідниця людської поведінки з 30-річним стажем, авторка п’яти наукових бестселерів. Провідний експерт з біології любові та привабливості.
Скептики кажуть, що кохання – це лише хімія. Психологи називають його хворобою. Романтики  вважають еліксиром вічного життя. Час дізнатися, хто з них має рацію. Саме ці секрети розкриває автор у своїй книзі.
Гелен Фішер, антрополог зі світовим іменем, дає відповіді на запитання, що стосуються кохання, його «алгоритму», впливу на психіку, соціалізацію та наше життя загалом.
Чому ми кохаємо? Чому обираємо людей, яких обираємо? Як чоловіки й жінки різняться у своїх романтичних почуттях? Кохання з першого погляду. Кохання й жага. Кохання і шлюб. Любов у тварин. Як еволюціонує кохання? Кохання і ненависть. Який він – закоханий мозок? Як завоювати любов і чи можна її зберегти? І що воно взагалі таке кохання?
 Це надзвичайна екскурсія наукою та мистецтвом старовинного романтичного почуття. Книга містить результати досліджень, для яких було застосовано новітні технології сканування мозку. Тут відповіді на запитання про мінливе й часто неконтрольоване почуття, яке ми звемо коханням.
«Кохання глибоко врізалося в наш людський дух. Якщо людство проживе на цій планеті ще багато мільйонів років, ця споконвічна сила і тоді пануватиме над нами» – вважає Гелен Фішер.
Чекаємо на Вас у відділі абонемента.

Ольга Шпаченко,
бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар