четвер, 30 квітня 2020 р.

Про стан екології на Кіровоградщині


Щороку Орхуський центр екологічної інформації відділу документів з економічних, технічних та природничих наук отримує від департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Кіровоградської обласної державної адміністрації «Екологічний паспорт Кіровоградської області» та «Регіональну доповідь про стан навколишнього природного середовища Кіровоградської області».
Екологічний паспорт є аналітичним збірником у якому наведені статистичні та узагальнені дані про стан навколишнього природного середовища на Кіровоградщині по його складових: атмосферне повітря, водні, земельні, лісові ресурси, надра, тваринний і рослинний світ, а також природно-заповідний фонд, стан поводження з відходами, ядерна та радіаційна безпека. У цьому статистичному екологічному виданні здійснено аналіз як загальної географічної характеристики Кіровоградщини, так і окремих аспектів, які й складають цілісну картину стану довкілля області.
Користуючись «Регіональною доповіддю про стан навколишнього природного середовища Кіровоградської області» можна отримати інформацію щодо державного екологічного контролю, міжнародного співробітництва в сфері охорони довкілля, переліку природоохоронних заходів, що здійснювались в поточному та минулому роках, та переліку регіональних громадських природоохоронних організацій. Визначено найважливіші екологічні проблеми області, які потребують вирішення.
З матеріалами статистичних документів: «Екологічний паспорт Кіровоградської області за 2018 рік» та «Регіональна доповідь про стан навколишнього природного середовища Кіровоградської області у 2018 році» користувачі бібліотеки можуть ознайомитись в Орхуському центрі екологічної інформації, а також в електронному варіанті на сайті бібліотеки на сторінці Орхуського центру за посиланням: http://library.kr.ua/orhus/resources.html та http://library.kr.ua/orhus/Dopovid_2018.pdf
Наталія Ракуленко,
головний бібліотекар відділу документів
 з економічних, технічних та природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар