вівторок, 27 квітня 2021 р.

Що хата має, тим і приймає...

Весна!.. Оживає природа, готуються квітнути сади, селяни розпочинають турботи про землю та майбутній врожай. А ще – весна несе на своїх крилах світле свято Христового Воскресіння.
Великдень – улюблене в народі свято, якому передує безліч справ. Потрібно підготуватись, прибрати обійстя та прикрасити оселю, спекти ароматні паски і всією сім'єю пофарбувати яйця. Зрозуміло, що святковий стіл на Паску – не лише данина традиції, але й можливість для кожної господині показати свою хазяйновитість та майстерність. І, вочевидь, скільки родин, стільки існує рецептів святкових страв, і особливо паски. Паска за рецептом прабабусі, за рецептом свекрухи, куми, подруги. У вас ще немає фірмового рецепта? Не біда. З книгами, що ми рекомендуємо, ця проблема зникне.
Звичаї нашого народу: страви української кухні / авт.-упор.: С. Андрющенко, С. Железняк ; худ. оформ. С. Железняк ; керівн. Б. М. Максимець. - К. : Генеза, 2019. - 192 с. : фото. - Бібліогр. с. : 191.
Пасхальный стол. 500 лучших рецептов. - Харьков : Клуб семейного досуга, 2020. - 254,[2] с. : фото
Давайте проведемо щасливі хвилини спілкування всією родиною за святковим столом, давайте визнаємо, що головне – це щастя рідних і близьких, давайте продовжимо традицію Великодня і закарбуємо у дитячій пам’яті і урочистості православного храму, і святкові вітання, і – хто знає – матусин рецепт великодньої паски...
Майя Міщенко,
головний бібліотекар
інформаційно-бібліографічного відділу

Немає коментарів:

Дописати коментар