вівторок, 13 квітня 2021 р.

Сторінками газет і журналів

В наш час кожна людина хоче знати деталі важливих політичних, соціальних, культурних подій; залишатися у тренді останніх новинок науки, техніки, fashion-індустрії. У такому випадку нашим користувачам прийде на допомогу періодика, яка є невід’ємною частиною загального фонду відділу абонемента головної книгозбірні Кіровоградщини. А саме: постійно діюча виставка періодичних видань «Сторінками газет і журналів».

Сьогодні далеко не кожен може дозволити собі передплатити додому улюблене видання, проте прийти до нашого відділу і доторкнутися до газетних та журнальних сторінок – може кожен бажаючий. І не тільки доторкнутися, а й взяти додому на певний термін. Ми пропонуємо літературно-художні, науково-популярні газети і журнали, які отримуємо протягом багатьох років, а також галузеві фахові видання, які почали отримувати нещодавно.

Серед видань, які припали до душі нашим читачам, такі журнали, як «Міжнародний туризм», «Личности», «Вокруг света», «Жінка», «Добрые советы», «Натали», «Единственная» та інші. Про деякі з них скажемо окремо.

Пізнавальний журнал «Вокруг света» розповідає своїм читачам про географічні відкриття, подорожі континентами, містами, островами, пустелями. Цікавий та захоплюючий світ природи, екзотичних тварин та рослин очікує читачів на сторінках цього видання.

Особливою популярністю серед читачів нашого відділу користується журнал «Личности» – щомісячне історико-біографічне ревю про видатних людей, які змінили світ. Про тих, кого людство не може і не хоче забути. В кожному номері журналу – захоплюючі історії про знаменитих людей, рідкісні ексклюзивні фото, унікальна інформація, якої немає у вільному доступі. Наприклад, у першому номері цього журналу за 2021 рік можна знайти дуже цікаві авторські нариси про Михайла Жванецького, Анну Ахматову, Пауло Коельо та інших.

Журнал «Міжнародний туризм» – це видання, в якому публікуються матеріали про мандрівки та відпочинок. На сторінках цього дуже гарного глянцю можна знайти інформацію про вітчизняні та іноземні курорти, рукотворні та природні чудеса планети, познайомитись з відомими мандрівниками, які діляться зі своїми читачами враженнями про найвіддаленіші куточки планети. 

Популярні також журнали для леді – «Лиза», «Единственная», «Добрые советы», «Жінка», «Натали», «Отдохни», «Журнал для жінок»; розважально-пізнавальні журнали: «Cosmopolitan» – видання для жінок, що бажають досягти успіху, «VIVA» – перший журнал про відомих людей та інші. 

Для тих, хто створює красу своїми руками, у відділі абонемента є колекція різноманітних журналів з рукоділля: «VERENA», «Сабрина», «Вяжем сами», «DIANA», «Українська вишивка», а також «BURDA» – легендарний журнал про моду, стиль, красу, в якому щомісяця публікується нова колекція викройок, готових для пошиття одягу.

Поради з садівництва, городництва, домогосподарства, а також рецепти смачних страв, домашніх заготовок, фітотерапія – все це та багато іншого можна знайти на сторінках улюблених журналів наших читачів «Огородник» та «Дім. Сад. Город».

Серед видань, які ми стали отримувати нещодавно, – журнал «Країна» – тижневе видання про Україну та світ, про людей, культуру, політику, гроші, спорт. Багато інформаційного та аналітичного матеріалу присвячено подіям, що нині відбуваються в Україні. Це видання охоплює багато тем і враховує інтереси аудиторії різного віку. «Кореспондент» – це журнал, який ставить питання і дає відповіді на те, чим живе Україна та світ в конкретний проміжок часу. 

Гарним додатком до книжкового фонду з різних галузей знань є такі видання, як «Інформатика», «Історія України», «Краєзнавство. Географія. Туризм», «Математика», Трудове навчання»,  «Українська мова та література».

Цікавими та корисними для освітян стануть періодичні видання, які ми почали отримувати в цьому році – «Директор школи», «Завуч», «Дефектолог», «Управління освітою», «Шкільний світ».

Запрошуємо завітати до відділу абонемента та ознайомитись і обрати до смаку газети і журнали, які вас зацікавили. На наших користувачів чекають більше 50 назв журналів та газет!

Лариса Бондар,
бібліотекар відділу абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар