вівторок, 24 липня 2018 р.

Книжкові сюрпризи на «Бібліотечному надвечір’ї»

21 липня в рамках вуличної акції «Бібліотечне надвечір’я» на відвідувачів чекали цікаві книжкові новинки. Бібліотекарі підготували та презентували виставки-інсталяції: «Книжковий чізкейк», книги серії «Карта світу», дитячу літературу та актуальну періодику.

Харківське видавництво «Фоліо» у 2010 році започаткувало книжкову серію «Карта світу». Вона включає в себе найкращі зразки європейської та світової прози кінця XX – поч. XXI ст. в українському перекладі. Серія має на меті познайомити українського читача з сучасними письменниками із різних куточків світу: Франції, Німеччини, США, Естонії, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Словенії, Хорватії, Сербії, Чехії, Польщі, Ізраїлю… Ці видання різні за жанрами, структурою, викладом, але спільною рисою цих книг є їх успіх на Батьківщині автора.



Учасників «Бібліотечного надвечір’я» зацікавив роман Умберто Еко «Острів напередодні». Адже автор, як завжди, у своїх творах порушує питання, котрі завжди хвилюватимуть людство: що є життя, смерть, кохання, як улаштований Всесвіт… Серед «жіночого» читання можна було знайти книги Анни Гавальди «Розрада», Решата Нурі Гюнтекіна «Пташка співуча» та «Стара хвороба», а відомі ізраїльські письменники Етґар Керет та Давид Гроссман зі своїми творами «І раптом стукіт у двері» та «З ким би побігати» були до вподоби молоді. Любителям сенсацій видалися цікавими спогади Данути Валенси, дружини колишнього президента Польщі, якими вона поділилася з читачами у своїй книзі «Мрії і таємниці», а також роман Джона Грішема «Рекетир». 

Загалом на виставці було представлено майже 50 видань серії «Карта світу», які читачі, що завітають до відділу абонемента бібліотеки, можуть взяти додому на певний термін та насолодитись читанням. А з огляду на те, що частина книг цієї серії має оригінальну обкладинку (з маленьким віконечком різної форми), усі бажаючі могли долучитися до фото-трюку і отримати незвичне власне фото.



Доповнювали виставку: оригінальна географічна мапа, атлас світу та незвичні глобуси. Сподіваємось, що захопившись читанням книг серії «Карта світу», читачі побажають здійснити цікаву літню подорож. 

Виставка-інсталяція «Книжковий чізкейк» була оформлена у вигляді 4-шарового торту і прикрашена паперовими квітами та стрічками. Кожен шар цього незвичайного «чізкейка» складався із нових ілюстрованих видань: енциклопедій різної тематики, книг з психології та художньої літератури. Виставка-інсталяція «Книжковий чізкейк» була присвячена міжнародному Дню торта. Це свято присвячене дружбі і миру між людьми, країнами та народами і проходить під гаслом «я прийду до тебе з тортом», адже саме тортом з чаєм можна закріпити мир і дружбу. Тож бібліотекарі для надвечір’я підготували для відвідувачів заходу торт із книг, що символізує дружбу між бібліотекою та мешканцями міста.



На молодших відвідувачів акції чекали розмальовки, розвиваючі пазли «Чий малюк?», настільна гра «Асоціації» та «Футбол». Також на майстер-класах із паперопластики можна було навчитися створювати гарні шари, квіти та міні-книжечки.




Запрошуємо завітати  до обласної бібліотеки ім. Д.Чижевського в суботні дні з 18.00 до 21.00, де ви зможете весело та цікаво провести літній вечір.

Робоча група «Бібліотечного надвечір’я»

Немає коментарів:

Дописати коментар