понеділок, 7 червня 2021 р.

Інформаційна безпека

 


Світ електронних девайсів стрімко змінюється, з’являються нові пристрої і разом з ними трансформуються вимоги до захисту особистої інформації. Кожен, хто має сторінку в соціальних мережах, стикається з питанням збереження особистої інформації. Гостро проблема захисту інформації постає перед комерційними підприємствами і приватним бізнесом, які все частіше використовують інтернет-ресурси для реклами і продажу власних товарів та послуг.

Ця книга стане ідеальним помічником тим, хто поставив перед собою мету досконало пізнавати науку інформаційної безпеки. Навчальний посібник містить необхідні базові знання відносно збереження в інтернет-мережі конфіденційності та анонімності. Інформація — це цінний ресурс, від якого залежить функціонування підприємства і бізнесу в цілому та їхня рентабельність і конкурентоспроможність.

Книга «Інформаційна безпека» за редакцією доктора технічних наук, професора Ю. Я. Бобала розкриває перед читачем весь спектр загроз: це і комп'ютерні вірусні програми, які здатні вмить знищити важливі дані, і промислове шпигунство з боку конкурентів з метою заволодіти  комерційними таємницями, приховані канали для передачі інформації, несанкціоноване копіювання і багато іншого. Загроз безпеці інформаційних ресурсів багато, саме тому особливе місце набуває діяльність по захисту інформації. 

Посібник вчить використовувати відомі та сучасні методи криптографії, криптоаналізу, стеганографії для підвищення ступеня захисту особистої інформації. Особливу увагу автор приділяє проєктуванню, побудові та функціонуванню систем інформаційної безпеки.

Книга стане у нагоді як студентам, що обрали інформатику і програмування своїм покликанням, а також для тих, хто цікавиться інформаційною безпекою.

Юлія Олейніченко, бібліотекар 1 категорії відділу документів з економічних, технічних та природничих наук.


Немає коментарів:

Дописати коментар