середу, 16 червня 2021 р.

Ukraїner. Країна зсередини

     Туристичний бізнес іноді ще називають індустрією вражень. Мандрівники постійно мріють про нові подорожі та марять цікавими мандрівками, що чекають на них попереду. Вони бажають побачити місця, які відвідували і бачили лише одиниці людей, про які знають навіть не всі корінні жителі. Незважаючи на те, що за останні сотні років людьми був досліджений буквально кожен клаптик суші, маловідомі і рідко відвідувані місця на планеті ще є.

    А чи відомі вам такі місця в Україні? Якщо ні, радимо скористатися книгою Логвиненко, Богдан. Ukraїner. Країна зсередини. – Львів: Видавництво Старого Лева, 2020. – 310 с. Ця книга створена за мотивами першого кола масштабної експедиції Україною, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018 року й охопила всі історичні регіони – від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. До роботи над проєктом долучилися більше 300 людей. За три роки були записані понад 200 історій. Вони розповідають, скільки довкола дивовиж, за якими не потрібно далеко їхати. 

    Ви дізнаєтесь про село Колочава, яке описав у своєму романі «Микола Шугай – розбійник» чеський письменник Іван Ольбрахт, шлакові гори Маріуполя, історичний осередок килимарства – село Решетилівка, унікальне українське містечко на воді – Вілкове, музей соціалістичного реалізму просто неба у селі Фрумушика-Нова у Карпатах, центр вина «Шабо» на Одещині, блакитні озера на Сіверщині, гірську вузькоколійну залізницю «Карпатський трамвай», закинуту радіолокаційну станцію «Памир» на Буковині та безліч інших  місць, що надихають, зворушують і дивують. У книзі багато вражаючих фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною. 

    
З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.


Марина Григор′єва,

 головний бібліотекар відділу документів 

із економічних, технічних та природничих наук.


Немає коментарів:

Дописати коментар