середу, 16 червня 2021 р.

Запрошуємо у неймовірну кулінарну подорож французькою столицею із всесвітньо відомим кулінаром!

     Девід Лебовіц – професійний кухар, автор кулінарних книжок та блогер. Вже у 16 років почав власну кар’єру. Пропрацював в одному з найкращих ресторанів Сан-Франциско понад 13 років, а після майже 20-річної кар’єри кухаря вирішив переїхати до Франції, оселився в Парижі і почав нове життя. Адаптуватися в новій країні йому було непросто: потрапляв і в кумедні, і в курйозні ситуації. А все тому, що не знав багатьох писаних і неписаних правил поведінки, прийнятих у французькому суспільстві.

    На сторінках своєї надзвичайно захопливої книги «Солодке життя в Парижі»  Девід Лебовіц  ділиться досвідом знайомства з французьким менталітетом. Автор доводить, що Франція – це справді інший світ, де своєрідним є все: від правил поведінки до особливостей чоловічого взуття. І про це він пише з притаманним йому надзвичайним гумором. 

    Пориньте в дивовижну атмосферу Парижа, приготувавши страву принаймні за одним з-понад п’ятдесяти оригінальних рецептів відомого кухаря. Кожна глава включає покроковий рецепт із заманливою назвою: курка в шоколадному моле, смажена свинина під оливкою з коричневого цукру й бурбону, карамельний соус із солоним маслом, клафуті зі сливами й малиною, суфле з проманж-блан, печиво мадлен у лимонній глазурі і багато інших. 

    Вам гарантована спокуса спробувати кулінарного чаклунства на власній кухні. Пригостить себе і близьких чимось новеньким і смачненьким.

    А ще книжка подарує вам напрочуд цікавий погляд на місто вогнів, сиру та шоколаду. Відчуйте смак справжніх французьких делікатесів і аромат паризького життя! 


Вікторія Одегналова,

головний бібліотекар відділу документів 

з економічних, технічних та природничих наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар