четвер, 10 червня 2021 р.

Телемедичні послуги

За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), телемедицина – це метод надання послуг з медичного обслуговування там, де відстань є критичним чинником.

Головною метою телемедицини є поліпшення здоров’я населення шляхом забезпечення рівного доступу до медичних послуг належної якості.

Телемедичні ж послуги – це дистанційні медичні консультації, консиліуми, контроль фізіологічних параметрів організму пацієнта, проведення діагностичних і лікувальних маніпуляцій, обмін результатами обстеження пацієнта, а також медичні відеоконференції, відеосемінари та відеолекції.

Телемедицина здатна істотно підвищити відсоток ранньої діагностики та вчасного надання медичної допомоги спеціалістами.

Про діагностику та лікування деяких захворювань можна прочитати в книзі Методичні рекомендації з діагностики та лікування деяких захворювань при наданні телемедичних послуг : для лікарів загальної практики - сімейної медицини / Міністерство охорони здоров’я України. – К. : [б. в.], 2019. – 104 с.


Телемедицина в Україні розвивається швидкими темпами, все більше медичних центрів пропонують своїм пацієнтам віддалені консультації і дослідження. Ці послуги надаються на високому рівні та якісно.

Про телемедицину в Україні все частіше говорять в контексті поширення коронавірусу COVID-19 як про альтернативу прямим візитам до лікарів первинної медичної допомоги. Кількість людей, які користуються послугами телемедицини, зростає з кожним днем.



Лариса Медведєва,
головний бібліотекар відділу документів
з питань медицини та охорони здоров’я

 







Немає коментарів:

Дописати коментар