вівторок, 26 червня 2018 р.

Читали, купували, слухали та співали УКРАЇНСЬКЕ!!!

В суботу 23 червня 2018 року традиційно відбулася відкрита вулична акція «Бібліотечне надвечір’я». В зв’язку з погодними умовами заходи проводилися в холі бібліотеки та на прибібліотечному майданчику.


Для учасників Надвечір’я презентували книжкову виставку-інсталяцію «Сувій знань «Читай українське!». На виставці були представлені твори Василя Шкляра, Сергія Батурина, Андрія Кокотюхи, Олени Печорної, Світлани Талан, Мирослава Дочинця та інших відомих сучасних українських письменників, а також книги серії «П’ять зірок». Всі видання різні за тематикою: історія України, філософія життя, ностальгія, кохання, авантюра… Отже книги задовольнили будь-який смак! Вподобане видання читачі бібліотеки могли взяти додому у відділі абонемента на певний термін. Доповнювали виставку сувої знань «Читай українське!», в яких містилася інформація про авторів та книги, які представлені на виставці.


Під час заходу містяни купували книги книгарні Ольги Власової, яка долучилася до «Бібліотечного надвечір’я». Навіть в таку прохолодну погоду поціновувачі літератури завітали до бібліотеки та придбали як дитячу літературу, так і книги, розраховані на дорослих читачів. Серед яких - видання Ростислава Семківа «Як читати класиків». Ця книжка про підкорення могутньої сили — сили літератури. Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників — від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв’язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і, врешті, виробляти власні стратегії читання. Ростислав Семків – літературознавець, критик, автор книги «Як писали класики», перекладач, директор видавництва «Смолоскип», доцент кафедри літературознавства «Києво-Могилянської Академії». Лектор LITOSVITA. Стажувався у Гарвардському університеті. Член журі багатьох літературних премій. Тому і не дивно, що саме цю книгу купили.


Своєю активністю присутніх вразили дві Валентини, яким хочеться висловити велику подяку! Валентина Петрівна Вінницька вже вдруге на «Бібліотечному надвечір’ї» вражала своїми новими картинами, вишитими бісером. Валентина Фоківна Мартинюк разом з бібліотекарями створювала гарний приємний настрій для залучення містян на наш захід. Завдяки поєднанню її веселих танців під музику гурту «Океан Ельзи» ніхто з перехожих не залишився байдужим та прямував на гостини до бібліотеки.


Всі бажаючі могли ознайомитися з новими періодичними виданнями та взяти в подарунок видання з кулінарії, садівництва і городництва, а також періодику розважального спрямування.

Також представлена найновіша і найцікавіша література із психології на теми: як управляти стресом, як знайти своє місце в житті, останні дослідження із психології виховання. Не залишилися без уваги і наші маленькі відвідувачі: для них представлені актуальні для їхнього віку розмальовки.


І на останок, не зважаючи на похмуру дощову погоду, відбулася зустріч із Ксенією Панченко, екс-солісткою гурту «Культ», виконавицею пісень у стилі українського етно-фольклору. Відвідувачам були подаровані приємні музичні хвилини, гості бібліотеки залишились задоволені.

Робоча група «Бібліотечного Надвечір’я»

Немає коментарів:

Дописати коментар