вівторок, 12 червня 2018 р.

Другокласники виготовили собі книжкових друзів

12 червня, попри дощову погоду, у відділ обслуговування користувачів завітав загін другокласників пришкільного літнього табору ЗШ № 8. Сьогодні ми з ними виготовляли «книжкових монстриків», відвідували «Королівство книг» і грали у «показуху».






Дітей молодшого шкільного віку важливо зацікавити до читання. Одним із таких ігрових елементів може стати «книжковий монстрик», який охоронятиме сторінку книги, на якій маленький читач зупинився. Крім того, такий майстер-клас спрямований на тренування дрібної моторики рук дітей, а також на уважність і виховання креативного мислення у процесі творення: кожен «монстрик» був унікальним, як і неповторна фантазія кожного з маленьких творців.


«Королівство книг» завжди відкрите для всіх маленьких відвідувачів відділу обслуговування користувачів. Тут Король і Королева знайомлять усіх із великими ілюстрованими збірками казок та їхніми героями.




Розважально-пізнавальна гра «показуха» має на меті актуалізувати знання дітей про класичну дитячу літературу, а також сприяти кмітливості і розвитку образного мислення, як під час спроб одного з учасників та учасниць невербально описати персонажів, так і під час спроб решти учасників відгадати їх. Крім літературних героїв, трапляються також і персонажі з мультфільмів.




Словом, усіх вдалося зацікавити, і ніхто не нудьгував. Підтвердженням чому стало гучне «Дякую!» від дітей і рекомендація відділу супроводжуючого педагога іншим учителям.

Юлія Ярова,
бібліотекар І категорії
відділу обслуговування користувачів

Немає коментарів:

Дописати коментар