пʼятницю, 15 червня 2018 р.

Стильний книжковий аксесуар

   Цікаво і корисно провели свій час учні шкіл м.Кропивницького під час літньої програми «Бібліотека – острів фантазій та творчості» у стінах бібліотеки ім. Д. Чижевського. 
          Щоб виховати бережливе ставлення до книги та почуття особистої відповідальності за неї працівники інформаційно-бібліографічного відділу підготували майстер-клас «Книжкова закладка”.
    Під час зустрічі маленькі відвідувачі ознайомилися з історією виникнення закладки, переглянули презентацію та спробували свої творчі здібності у її виготовленні.
        Закладка – дуже важливий атрибут книги. Якщо в книжці є закладка, то вона має охайний вигляд. Сторінки в ній не заломлені, не зім’яті, тому книжка довше служитиме дітям. У наш час популярні, а найголовніше, доступні закладки з паперу. Їх виготовляють у техніці квілінг, орігамі, плетіння. Ми також вирішили скористатись однією з цих технік і виготовляли з нашими маленькими читачами закладки з паперових смужок в техніці плетіння. 

   Учасники майстер-класів із захопленням вчилися виготовляти книжкові закладки. Кожна дитина – особистість із власним смаком та фантазією. І  річ,  виготовлена своїми руками, стає унікальною і найдорожчою, із власною «душею» та енергією. Не дарма вироби, створені власноруч, несуть особливу цінність, і їх завжди так приємно отримувати в дарунок. 

         Виготовлені закладки стануть оригінальним аксесуаром до улюбленої книги, а також чудовим подарунком для рідних та друзів.

Оксана Завіна, 
бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу

Немає коментарів:

Дописати коментар