пʼятницю, 28 січня 2022 р.

Якби книга могла говорити, або Повернення Оскара Уайльда

 

У кожної книги, як і в людини, своя доля. Особливо коли вона бібліотечна. Таке видання гортають сотні рук, читають багато очей. Та не всі читачі повертають своєчасно книги до бібліотеки. Причини різні. В минулому році бібліотекарка відділу абонемента написала користувачу повідомлення з проханням повернути «Мале зібрання творів» Оскара Уайльда. Незабаром прийшла відповідь: читач поверне книгу пізніше, оскільки наразі боронить нашу батьківщину на Сході України.

Почалися місяці переживань, вже і за воїна, і за книгу. Та нещодавно відчинилися двері і до нашого відділу зайшов приємний чоловік, вручив нам книгу зі словами: «Скільки ж вона (книга) всього побачила». Дещо прим’ята, трішки пахне димом, постаріла, з особливою аурою. Шкода, що не може нічого розповісти. Аж не віриться, що у нашого видання були такі «подорожі». 

Пишаємося, що у відділі абонемента є такі читачі і такі книги. Для збірки Оскара Уайльда війна вже закінчилася, для українців поки що ні. Проте ми впевнені, якщо в нас такі освічені воїни, то все буде добре!

Наталія Білаш, завідуюча відділом абонемента


Немає коментарів:

Дописати коментар