пʼятницю, 14 січня 2022 р.

Книги, які допоможуть краще зрозуміти анатомію

Будь-яка дитина в певному віці починає проявляти інтерес до свого тіла, його цікавить будова людського організму, процеси, що відбуваються в ньому, функціонування окремих його частин і системи в цілому. Наприклад, куди потрапляють з’їдені цукерки та чому іноді болить живіт або горло?
Пізнавальні книги з анатомії – чудовий спосіб познайомити дитину з принципами роботи людського організму та його функціями. У чому перевага таких видань? Жодної нудьги й повчальності – лише факти, викладені доступною для дітей мовою разом із наочними ілюстраціями.
Ми зібрали для вас з фонду бібліотеки найкращі книги, які проведуть захопливу екскурсію від голови до п’ят і допоможуть краще зрозуміти, як функціонує організм та з чого він складається.

Гібберт, Клер. Дитяча енциклопедія тіла людини = Children’s Encyclopedia of tne Human Body / К. Гібберт ; пер. с англ. Я. О. Головченко ; ред. М. С. Жученко. – Харків : Vivat, 2021. – 128 с. : кол. іл. – (Сер. «Енциклопедії») 
Ця корисна енциклопедія стане у нагоді допитливим дітлахам, адже відкриє найцікавіші таємниці людського тіла – від найдрібніших елементів клітини до тканин і систем органів. Діти дізнаються безліч захопливих наукових фактів про те, як працює мозок, що таке гени та ДНК, з чого складається людське тіло й чому воно так злагоджено працює.
 Ця книжка – справжній гід з анатомії та фізіології, Отже, допоможе розширити кругозір маленьких розумників й урізноманітнити знання, здобуті на шкільних уроках.

Венблад, Матс. Ось як працює тіло людини всередині та зовні / М. Венблад ; пер. зі швед. С. Орлова ; іл. О. Йонссон [та інш.]. – Харків : Віват, 2019. – 99 с. : кол. іл. – (Сер. «Енциклопедії»)

Тіло людини – надскладна конструкція. Щоб зрозуміти, як воно працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч запитань…

Кухарська, Нікола. Тіло людини. Як це працює? / Нікола Кухарська ; текст: Йоанна Коньчак, Катажина Пєнтка ; пер. з польської М. Жойа ; іл. Н. Кухарської . – Харків : Школа, 2019. – 32 с. 
Дівчинку Клару приваблює довколишній світ. Вона мріє стати лікаркою або медсестрою і для цього їй потрібно багато інформації про тіло людини: з чого складається тіло, етапи розвитку людини, від чого залежить стать людини, чому крутиться голова після каруселі, чому ноги стають ватними. Здається, що інформацію про тіло людини неможливо пояснити дитині у простий спосіб, але авторці книжки це з легкістю вдається.

Організм як механізм: інтерактивна енциклопедія : пер з англ. / ред. Світлана Попадюк. – К. : Махаон-Україна, 2010. – 79 с. : кол. іл., фото. кол. – (Сер. «Тіло людини»)

Книга про устрій і принципи роботи людського організму створена спеціально для сучасного школяра, який легко орієнтується в Інтернеті. Автор тексту – вчений, фахівець в області психології та біохімії. Він захоплююче розповідає, наскільки розумно і вигадливо природа сконструювала неймовірно складний механізм – тіло людини.

Стороженко, Галина Валеріївна. Людина та її тіло / Г. В. Стороженко. – Харків : Ранок, 2018. – 62 с. : іл. – (Сер. «Пізнаємо та досліджуємо»)

Книга у зрозумілій і цікавій формі познайомить юного читача з будовою людського тіла. За допомогою енциклопедії школяр зможе дізнатися безліч цікавих і корисних фактів з області анатомії та фізіології людини. На кожному розвороті вас чекають цікаві факти, завдання або питання і яскраві ілюстрації.

Брайсон, Білл. Тіло. Інструкція з використання / Б. Брайсон ; пер. з англ. О. Асташова. – 2-е вид. – К. : Наш Формат, 2021. – 384 с. : а-іл.

Наше тіло – це щось більше, ніж частка таблиці Менделєєва. Воно – справжнє диво. Якщо з’єднати всі кровоносні судини, ними можна обігнути Землю аж два з половиною рази. Якщо витягнути всі ДНК організму в тонку нитку, її вистачить, щоб дістатися Плутона. А ще ми лишаємо десь півкіло пилу на рік – у буквальному сенсі розсипаємося! Не знали про це? Тоді книжка стане для вас справжнім відкриттям. А ще вона навчить любити, цінувати своє тіло й уміло ним користуватися. Бо воно диво. Справжнє диво. 

Обирайте для читання корисну та пізнавальну літературу, з неї ви дізнаєтесь безліч захопливих наукових фактів, яких ви швидше за все не знали, але вони вас точно зацікавлять та не залишать байдужими.

Оксана Завіна,
завідувачка відділу документів
з питань медицини та охорони здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар