понеділок, 10 січня 2022 р.

Еволюція. Тріумф ідеї

 


Науково-популярне видання Циммер, Карл. Еволюція. Тріумф ідеї / К. Циммер ; пер. з англ. Р. Клочко. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2020. - 400 с. з’явилося як доповнення до 8-серійного документального телесеріал «Еволюція».

Автор книги – редактор журналу Discovery, володар численних наукових премій та звань Карл Ціммер. New York Times Book Review називає його «одним з найкращих наукових журналістів». Він автор бестселерів, пише для New York Times, National Geographic, Science. Ця книга дає розуміння не тільки основних положень теорії Чарльза Дарвіна, але розповідає про новітні дослідження процесів еволюції. Показує, як сучасна наука розширює і поглиблює теоретичну спадщину великого вченого. У книзі перед нами просто і велично розкривається вся історія еволюції, процесу, який як і раніше, як і кілька мільярдів років тому рухає всім оточуючим світом.

Дотримуючись традицій еволюціоністів початку минулого століття, популяризатор науки Карл Циммер показує читачеві «зворотний бік еволюції». Свіжий та емоційний текст жваво й зрозуміло пояснює і дрібні деталі порівняльної анатомії, і великі відрізки геологічного часу. Звертаючись до біології, філософії, теології, політики й майже всіх інших царин людського мислення, автор розкладає по поличках таку вишукану, складну та водночас геніально просту теорію Дарвіна.

Ця книга для всіх, хто прагне знайти відповіді на вічні питання. Чому досі не припиняються суперечки про походження життя і людини на Землі? Що стояло за ідеями великої людини, яка болісно прокладала шлях нових знань в консервативному суспільстві? Як біологи-еволюціоністи висувають і перевіряють свої гіпотези і чому категорично не можуть погодитися з доводами креационістів? У пошуках відповіді на ці питання читач робить безліч вражаючих відкриттів про життя тварин, птахів і комах, які змушують задуматися про людські звичаї і етики, про місце і призначення людини у Всесвіті.

З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського.


                                                                                                                                   Марина Григор’єва,

відділ документів із економічних,

технічних та природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар