понеділок, 17 січня 2022 р.

Ожиріння — перша сходинка до діабету

Зайва вага не завжди є наслідком безконтрольного споживання їжі. Такий міф роками підживлював попит на чарівні таблетки для схуднення та небезпечні низькокалорійні дієти. Ожиріння – це сигнал SOS від нашого організму про багатофакторну хворобу. Діабет 2-го типу – це одна з причин, яка здатна провокувати ожиріння. Обмеження калорій та інтенсивні тренування не розв’яжуть проблему зайвої ваги.
Надлишкова вага заслуговує на особливу увагу, оскільки першопричиною діабету є зайва вага. Дієтам та схудненню присвячені тисячі книжок. Однак справжні причини ожиріння викладені поверхово. Що саме змушує нас набирати вагу? Чому ми товстішаємо? Що можна з цим зробити? Відповіді на ці запитання можна знайти у книжці «Код ожиріння. Секрети втрати ваги».

Фанг, Джейсон. Код ожиріння. Секрети втрати ваги / Д. Фанг ; пер. з англ. Я. Лебеденко. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2021. - 350,[2] с. - Примітки с. 338-351.
Доктор Фанг доступно пояснює справжні причини епідемії ожиріння. Чому наші спроби запобігти їй приречені? І найголовніше – які прості кроки маємо зробити, щоб подолати цю хворобу та зберегти здоров’я? У цій книжці автор наголошує на тому, що ожиріння – це захворювання, яке несприятливо впливає на стан здоров’я. Ожиріння збільшує ризик виникнення такої хвороби, як діабет.
Більшість фахівців у галузі охорони здоров’я вважає діабет 2-го типу прогресивним хронічним захворюванням. Ця недуга невпинно прогресує, доки пацієнтові зрештою не знадобляться ін’єкції інсуліну. Однак насправді це неправда. Ми досі певні, що діабет 2-го типу – це невиліковний вирок, чума ХХІ століття. Найкраще, на що можуть сподіватися хворі, - контролювати свою недугу й уповільнити її розвиток завдяки довічній залежності від препаратів. Про визнання помилковості таких уявлень говорить автор книги «Код діабету. Запобігти та вилікувати!»

Фанг, Джейсон. Код діабету. Запобігти та вилікувати! Розвінчання міфів про діабет 2-го типу та методика лікування / Д. Фанг ; пер. з англ. А. Зорницького. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2021. - 350,[2] с. : іл. - Примітки с. 324-351.
Джейсон Фанг – канадський нефролог, провідний спеціаліст з методології голодування і низьковуглеводної дієти особливо для лікування людей з діабетом 2-го типу. Лікар дійшов геніального висновку: хворобу, яку спричиняють порушення харчування, медикаменти не вилікують. Дієтотерапія – ось що працює стовідсотково. Діабет більше не вирок. Його лікують і виліковують. Ця книжка допоможе розібратися в самій суті хвороби, обернути її перебіг на будь-якій стадії та вилікувати. Автор книги наголошує, що здебільшого цій хворобі можна запобігти.
Якщо ви хочете збагнути, чому діабет 2-го типу перетворився на епідемію і що можна вдіяти, щоб як слід піклуватися про власне здоров’я, читайте цю книгу. Ця книжка про надію. Надію на те, що діабет 2-го типу вдасться викорінити. Надію, що ми переможемо будь-які захворювання, пов’язані з метаболічним синдромом. Надію, що цього можна досягти без медикаментів та операцій.

«Код діабету» та «Код ожиріння» мають стояти на книжковій полиці кожного лікаря та пацієнта, які прагнуть нормалізувати рівень цукру в крові та контролювати свою вагу. Ці посібники для кожного, хто прагне бути здоровим.


Оксана Дегтярьова,
бібліотекар відділу документів з питань
 медицини  та охорони здоров’я   

Немає коментарів:

Дописати коментар