четвер, 27 травня 2021 р.

Зроблено в Україні

Якщо раптом уявити, що людина, яка народилася у середині XVIII сторіччя якимось чином переміститься в наш час, то, поза всякими сумнівами, вона буде шокована змінами навколо себе. Так, протягом останніх століть науково-технічний прогрес змінив світ, істотно полегшивши цілий ряд аспектів життя людини, скоротивши відстані між містами, країнами і континентами. Але сідаючи за кермо трактора, входячи в залізничний вагон або піднімаючись трапом літака, ми не можемо не захоплюватися генієм митців могутніх машин і механізмів, винахідників та інженерів з різних країн, які створили ці технічні дива. 

Чималий внесок у світовий технічний прогрес зробили й українці. Книга Харук, Андрей Иванович. Сделано в Украине / А. Харук ; худ.-оформитель М. С. Мендор. - Харьков : Фолио, 2019. - 265,[4] с. — це невелика данина поваги цим винахідникам.

Автор книги Андрій Харук — доктор історичних наук, автор понад 200 наукових, науково-популярних та навчально-методичних публікацій. Коло його наукових інтересів охоплює історію військової техніки в цілому і авіації та авіаційної промисловості зокрема, а також військову історію України. 

Ця книга розповідає про досягнення вітчизняної промисловості в чотирьох стихіях: на суші, морі, в повітрі і космосі — від перших паровозів, тракторів, танків, пароплавів до штучних супутників Землі та відомих у всьому світі літаків «Антей», «Руслан», «Мрія». А понад дві сотні ілюстрацій допоможуть читачам краще уявити потужні машини і механізми, створені в Україні.

З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

Марина Григор′єва , головний бібліотекар відділу документів з економічних, технічних та природничих наук

Немає коментарів:

Дописати коментар