середу, 19 травня 2021 р.

Гра у «цифру»

  Ви не знаєте, чому діти так люблять ігри? За великим рахунком, все дитинство – це безперервний ланцюжок з різних ігор. Не задумувались? Педагоги кажуть, що гра – найкраща форма засвоєння знань про оточуючий світ, а діти до семи років встигають засвоїти половину з тих знань, що їм належить освоїти протягом життя.

До чого це ми? До того, що гру як форму засвоєння нового широко використовують будь-які освітні програми і тренінги. Хочемо порекомендувати цікаву гру у цифрові технології. Усі ми, бібліотекарі, значно покращили свої навички користування новітніми технологіями завдяки Національній онлайн-платформі з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». Вона була створена та впроваджена завдяки Міністерству цифрової трансформації України. Мета проєкту – навчити до 2023 року цифровим навичкам щонайменше шість мільйонів українців. Приєднуйтесь!

Програма безкоштовна, з елементами гри, побудована за схемою: запитання – відповідь – нагорода – перехід на новий рівень. Більшість дитячих комп’ютерних ігор побудовано за такою ж схемою. Ану мерщій подивіться, чим саме займаються у цю хвилину ваші діти (онуки, правнуки)? Отож-бо! У разі чого, вони вам допоможуть впоратись із завданнями тренінгової програми.

До проєкту запрошено як експертів-викладачів, так і українських медійних осіб, яких ми звикли бачити в кадрі та які розважають, підтримують діалог, жартують, імпровізують. Такі собі віртуальні навчальні ролики.

На платформі «Дія. Цифрова освіта» знайдуться освітні серіали для кожного, а саме, для бажаючих отримати базові цифрові навички, для батьків, для вчителів, для державних службовців, для людей з інвалідністю, для школярів. І найцікавіше те, що успішно пройшовши певний курс, ви отримуєте «Сертифікат». А це вже – вагоме свідчення вашої цифрової грамотності.

Отож, рушайте на штурм «цифри» на сайті ОУНБ ім. Д.І.Чижевського за маршрутом: Послуги → Послуги електронного урядування → Міністерство та Комітет цифрової трансформації України → Проєкти → Дія. Цифрова освіта.

Міщенко Майя,

головний бібліотекар

інформаційно-бібліографічного відділу


Немає коментарів:

Дописати коментар