пʼятницю, 21 травня 2021 р.

Відверто про будні лікарів

       

«Дотепно вже з першої сторінки – дуже, дуже весело. Мені сподобалося» – написав Кіт Вортон, автор книжки «Невідкладна допомога» про твір Адама Кея «Буде боляче. Таємні щоденники лікаря-ординатора».

Адам Кей – британський письменник, автор кіно- і телесценаріїв. Раніше працював лікарем, про що ви, напевно, здогадались. Книжка стала сенсацією та мала рекордні наклади – понад мільйон примірників, – які розлетілися по всьому світу. Пропонуємо вам ознайомитися з цим виданням у відділі документів з медицини та охорони здоров’я.

Кей Адам. Буде боляче : таємні щоденники лікаря-ординатора / Адам Кей. – Харків : Vivat , 2020. – 255 с.

Робота лікарів схожа на їхній химерний почерк – звичайний пацієнт нічого в цьому не втямить. Без допомоги спеціаліста, звісно. Такого, як Адам Кей – лікар-ординатор, який ділиться реальними історіями зі своєї багаторічної практики. Він знає все про будні звичайного медпрацівника, про те, що відбувається в кабінетах і палатах: daily routine британських лікарів та їхніх пацієнтів, складні діагнози і фатальні помилки, кумедні випадки та дивовижні зцілення, моральні дилеми і професійні хитрощі, понаднормові години праці та майже цілковиту відсутність особистого життя. Будні супергероїв у білих халатах, приправленні тонким англійським гумором і щирим співчуттям. Ви будете здивовані тим, як багато спільного мають британські doctors та українські лікарі. Тож заходьте, вдягайте халат і приготуйтеся до того, що буде трішки боляче, смішно, сумно та загалом більш ніж просто захопливо.



Катерина Ісаєнко,
бібліотекар відділу документів з питань
 медицини та охорони здоров’я

Немає коментарів:

Дописати коментар