понеділок, 17 травня 2021 р.

Кулінарна етнологія


 На планеті Земля проживає близько двох тисяч народів. Кожен народ має свої гастрономічні звички та особливості харчування.

Національні страви займають особливе місце в сімейно-побутових обрядах, таких як весілля, хрестини, поминки, календарних та трудових святах. Традиції приготування їжі відрізняються багатством і різноманітністю. Деякі елементи народної їжі перетворилися на національні символи.

У навчальному посібнику Неіленко, Сергій. Кулінарна етнологія : навчальний посібник / С. Неіленко, В. Русавська ; М-во освіти і науки України, М-во культури України, Київський нац. ун-т культури і мистецтв. – К. : Ліра-К, 2020. – 610,[2] с. розглядаються історія та культура харчування народів Європи, Ближнього Сходу, Азії, Африки та Америки А також представлений технологічний процес приготування національних страв різних етносів з використанням методів інноваційної кулінарної технології.

Посібник стане у нагоді для індивідуальної самостійної роботи студентам, аспірантам та викладачам готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, але він буде корисним всім, хто цікавиться особливостями національних кухонь народів світу.

З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ імені Дмитра Чижевського.

                   Марина Григор′єва , головний бібліотекар відділу документів з економічних, технічних та природничих наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар