четвер, 18 жовтня 2018 р.

«Козацька слава України»: історично-патріотична година

14 жовтня щорічно відзначається День українського козацтва, адже захисникам українських земель належить особливе місце в історії держави.


Минуле нашого народу має багато героїчних сторінок, та найцікавіша – це історія запорізького козацтва. Тож 12 жовтня для учнівської молоді гімназії ім. Т.Шевченка бібліотекарі відділу обслуговування користувачів  провели історично-патріотичний захід «Козацька слава України». Це невеличка та незвична подорож у часі – у роки, коли нашу країну освітило сяйво великої слави, військової мужності та дружньої єдності. Захід дав змогу учасникам дізнатися про часи, коли з’явилося козацтво, як зародилась Січ, як козаки боронили рідну землю та який розпорядок дня був на Січі.



Козаки були вправними кінними вершниками, змагалися в стрільбі, фехтуванні, майстерності долання рівчаків та перешкод, билися на шаблях "до першої крові", тож і нащадки козаків перевірили себе у кмітливості, точності, акуратності, сміливості та витривалості.


На завершення заходу бібліотекарі презентували запрошеним книжкову виставку «Козацька слава України», яка змістовно розкриває цю тему. Історично-патріотичний захід пройшов у атмосфері невимушеності та доброзичливості.


  Ірина Рєзнік,
завідуюча відділом обслуговування користувачів
                                                                                          

Немає коментарів:

Дописати коментар