вівторок, 26 січня 2016 р.

Сни наших користувачів!

15 січня в бібліотеці ім.Д.І.Чижевського відбувся «Щедрий вечір», але все хороше не може тривати вічно, хоча і хотілося б. А може і на краще, що все минає в цьому світі – так ми не встигаємо звикнути до розваг і чекаємо на них знову і знову. Аде дещо в нас залишилося після «Щедрого вечора» і від наших читачів, а саме їхні сни, які вони лишили у «Кімнаті сновидінь» в Інтернет-Центрі.
Сон, то як книга! Не буває нецікавих снів, кожен з них несе своєму власнику дуже яскраві емоції, а інколи і відкриває відповіді на важливі питання. Ну у кожного своя історія зі снами, а я пропоную вам декілька снів від наших читачів в легкій редакції та перекладі на українську мову.

***

Зовсім недавно мені наснилося, що в Кіровограді сталася пожежа на заводі. Через день після цього сну я дізналася, що в цьому районі дійсно загорілося якась будова. Це був район Балашівка. Я дуже здивувалася, адже раніше такого зі мною не бувало. Мені дуже хотілося розповісти про це комусь. Тож сподіваюся, що ви розповісте про це людям
Учениця ЗОШ №26 (9 - * клас)
***

Мені колись наснилося, що я їхав на таксі з Києва до Рязані, а моїм водієм був Сергій Єсенін.

Примітка: Шкода вже не дізнаємося, може він і вірші йому свої читав по дорозі J

***
Сон засторога
Одного разу мені наснилося, що моя мама лежить у замерзлій труні, а поряд погребальні вінки. Я відкрила металеві ворота, та зайшла туди де все це відбувалося і кинулася до неї думаючи, що вона нежива.
Коли я прокинулася, то вирішила, що з мамою щось трапилося і терміново вирушила до неї. Двері в її квартиру були відчинені і я знайшла її у ванні. Вона лежала у холодній порожній ванні напівпритомна. Коли вона приймала ванну, їй стало зле, але вийти з ванни вона вже не могла, все на що їй вистачило сил – це спустити воду, аби не захлинутися. Так вона пролежала всю ніч. Після цього випадку вона ще прожила багато років.

Примітка: Ось вам і історія, як після цього не прислухатися до своїх снів? І ще… Люююди!!! Не забувайте про своїх рідних, телефонуйте їм та питайте, чи все у них добре?

***

Я згадую яскраві епізоди зі своїх снів. Колись я на полуничному полі гуляв, буває сниться, що я на морі, або їм торти. Коли був маленький, то снилося, що я катаюся на санчатах!

***

Перед виборами Ющенко у президенти мені сниться, що я з мамою лечу до Італії на екскурсію. Коли ми прибули на місце то проходили повз тротуару на якому стояли рядами вози. На возах - цементні сірі лави на яких лежать пари – жінки в косинках та чоловіки у кашкетах. Йдучи вздовж цього ряду ми дивилися на дорогу, де дерева торкалися між собою кронами та утворювали тунель, а поряд з тротуаром на дорозі стоїть ГОРЯЩА СВІЧКА.
Йдемо далі повз багатоповерхівки, що повністю увиті диким виноградом, навіть дахи, тільки щілини для вікон лишилися. Йдемо далі і раптом перед нами відомий Колізей. В центрі Колізею підіймається із золотого пилу пірамідальний стовп на горі якого на коні, ніби Георгій Побідоносець, але я чомусь розумію у сні, що це Ющенко. А за ним на землі, скрутившись кільцем лежить величезний цементний змій.
Ми почали повертатися і проходили повз гай, там лежав сніг, а дерев було дуже мало, у цьому гаю стояли жінки у платочках та плакали, а на землі лежали букети квітів.

***

Мені наснився сон, що я граю з величезним жовтим пітоном. В житті я таких великих не бачила, тільки в інтернеті, він в обхваті сантиметрів 50. А довжина так метрів 6. Я сиджу і підіймаю частину його важкого тіла догори, а він сповзає, мов холодець униз. В житті я б навряд чи взяла до рук таку рептилію. Брр…, а у сні нічого, навіть страшно не було! І до чого то воно???


Ось такі сни бувають, а бувають ще й не такі. Пройдуть роки і навіть сновида може не пригадати сон, який так вразив його свого часу, а у нас вони залишаться, ну чим вам не сюжети для нових оповідань?
Статтю підготувала Федоренко Оксана - бібліотекар Інтернет-Центру

Немає коментарів:

Дописати коментар