середа, 20 січня 2016 р.

Щедрий вечір в бібліотеці ім. Д.І.Чижевського -2016 (заходи відділу абонемента)

До святкування «Щедрого вечора» бібліотекарі відділу абонемента підготували гостям незвичайний подарунок – виставку власних творчих робіт «Вічна пісня барв і кольорів». Цінність її полягає в тому, що роботи створили бібліотекарі відділу Марина Стрельнікова та Ольга Шпаченко. Цього вечора користувачі зробили відкриття!!! Виявляється, що панянки Марина та Ольга вміють не лише розповісти про цікаву книгу, підтримати розмову про літературні новинки, допомогти користувачам зорієнтуватися у фонді відділу, а ще й вміють створювати КРАСУ та ГАРНИЙ НАСТРІЙ.
Папір, полотно, гуаш, акрил, акварель, помножені на майстерність – чудові графічні та декоративні картини готові! Їх створила Марина Стрельнікова. Картини виконані з використанням різних технік. Кілька робіт виконані в техніці петриківського розпису. Роботи приваблюють яскравими фарбами, свіжістю, випромінюють світло та затишок.
Крім картин пані Марина представила ялинкові кульки, розписані власноруч. Кожна кулька неповторна, казкова та приваблива. Здається, що їх створив сам Дід Мороз в чарівному лісі.
Вишивки Ольги Шпаченко приваблюють своєю різноманітністю: оберіг, квіти і фрукти, метелики і коти, гриби і пейзажі… Роботи виконані у техніці косий хрестик. Це звичайний хрестик – один з найпоширеніших у сучасних українських народних вишивках точних рахункових технік. Їх яскраві кольори випромінюють тепло і затишок, адже в цей холодний зимовий вечір пані Ольга хотіла подарувати всім частинку літа і тепла. Доповнюють вишивки та надають оригінальності виставці вироби з бісеру, які створив Євген Шпаченко. Хлопчик дуже пишається своєю мамою-майстринею, адже Ольга сприяє і розвитку творчих здібностей сина. Завдяки цьому сімейному тандему натхненно створюються янголятка, метелики та квіточки з бісеру. У сімейній творчій скриньці можна знайти безліч цікавого: схеми, голки, нитки, намистинки…
Протягом вечора всі бажаючі мали змогу відвідати острів Мавп та сфотографуватися з мавпочками – символом 2016 року. У відділі на учасників Щедрого вечора чекали 14 мавпочок (мякі іграшки різного розміру та кольору). Запрошені обирали собі одну або кілька іграшок і фотографувалися з ними.

Виставка "Вічна пісня барв і кольорів" працює у відділі ще деякий час, тож усі бажаючі можуть переглянути чудові роботи.
Наталія Білаш, завідуюча відділом абонемента.  

Немає коментарів:

Дописати коментар