четвер, 21 січня 2016 р.

            Святкуємо разом!
«Щедрий вечір в бібліотеці»
у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук

В рамках «Щедрого вечора в бібліотеці», який відбувся 15 січня 2016 року у відділі документів із економічних, технічних та природничих наук бібліотеки ім. Д. Чижевського відбулися цікаві і нетрадиційні заходи: співаємо в караоке, плетіння святкових зачісок майстрами-перукарями «Коса-краса», зумба (танцювальний майстер-клас), мета яких -  показати, що наша бібліотека - це не тільки стелажі з книжковими полицями, а справжній освітній та розважальний центр.
         Караоке - одне з найбільш популярних і модних видів розваг. Караоке сьогодні співають не тільки вдома на сімейних святах, але й прилюдно. Воно стало не просто забавою, а новою культурою, що притягає до себе все нових і нових співаків. У відділі таке свято проводилося вперше, але дуже сподобалося всім учасникам. Поспівати приходили не тільки окремі відвідувачі, а й цілі родини, групи молоді й літніх людей. Любителі співу змогли в цей вечір продемонструвати свої таланти і заспівати популярні шлягери соло, дуетом і навіть хором, бо саме дружній спів зближував людей, народжував посмішки та гарний настрій. Найбільше порадував присутніх виступ наймолодшої, чотирирічної учасниці караоке, яка з дитячою безпосередністю виконала пісню з мультфільму “Бременські музики”. Пісні Червона рута” та “Одна калина за вікном” стали лідерами по кількості виконання.

          Останнім часом дуже популярними стали зачіски з елементами плетіння. Коса вже давно припинила бути дитячою зачіскою. Це не тільки практичний спосіб укладання волосся, але й чудова прикраса. Тому до майстрів - перукарів Марини Шамаріної та Анастасії Царенко вишикувалась велика черга дівчат, довге волосся яких згодом перетворилося на вишукані модні зачіски: коси французькі, джгути, пучки, обручі, хвилі, корона, «риб'ячий хвіст», «черепашка» та ін.
         А ще більше підняв емоційний настрій присутнім зумба-танець, який містить у собі елементи інших відомих напрямків танцю: сальса, румба, маренго, фламенко, мамба і самба. Та головне в тому, що, не дивлячись на велику кількість  запозичених рухів з різних латиноамериканських стилів, це все ж таки фітнес - рух. Зумба (англ. Zumba) - танцювальна фітнес-програма. Зумба фітнес - це відсутність утомливих і нецікавих тренувань, запальні ритми музики, унікальна можливість перебувати завжди в тонусі! Веселі та корисні тренування. А допомогла долучитись до танцювальних па тренер студії “Фітнес Манія” Ганна Бойко.

         Креативна програма вечора задовольнила всіх гостей відділу та подарувала їм справжнє свято.

Наталія Ракуленко,
головний бібліотекар,
Наталія Івахнюк, бібліотекар 

1 коментар:

  1. А можно еще рассказать о традиционных для украинцы бальзамах для волос??? Какие средства использовали наши прабабушки!

    ВідповістиВидалити