середу, 20 січня 2016 р.

«Кімната сновидінь» в Інтернет-Центрі!

Коли мова заходить про сон, то відразу уявляється щось містичне, загадкове. Неймовірно, але в той час, коли наука змогла дати відповіді на багато питань, сон все ж таки лишився нерозгаданою складовою людського життя. Чому людям сняться ті чи інші сни? Важко сказати, деякі з них лишаються у пам’яті на все життя і викликають незабутні емоції. Оскільки сон близький кожному з нас, то просто неможливо було пройти повз цю тему.
Так, 15 січня 2016 року на «Щедрому вечорі в бібліотеці Д.І.Чижевського» можна було гарненько розважитися, аби все описати, то можна було б цілу книгу видавати. Але хочеться зупинитися саме на «Кімнаті сновидінь», що функціонувала в «Інтернет-Центрі»!
Атмосфера сну – це хитросплетіння багатьох тонких матерій. Музика, світло, інтер’єр та багато дрібниць, що дійсно сприяють зануренню у світ сну. В «Інтернет-Центрі» відбувся майстер-клас з виготовлення «ловців сну».
В Індії ловці снів вважаються талісманами, які захищають сплячу людину від злих духів. Погані сни заплутуються у павутинні, а хороші прослизають крізь отвір у середині. Також ловець снів здійснює гарні сни. Ось таку корисну та загадкову річ могли виготовити своїми руками усі, хто завітав на майстер- клас.
Можна було сфотографуватися на ліжку та почитати книги з виставки «Поринь у світ сновидінь з книгою». А також, шляхом жеребкування, обрати для себе сон літературних героїв та відомих людей. Кожен, хто мав у своєму арсеналі гарний сон  - записав його та кинув у скриньку, так що маємо декілька цікавих історій, які тепер житимуть своїм окремим життям на блозі бібліотеки ім.Д.І.Чижевського. Крім того, розпис хною користувався очікуваною популярністю, можна було обрати малюнок, якій запросто міг би стати частиною чийогось сну. Свято тривало до опівночі, усі гості взяли з собою багато незабутніх вражень, ловців снів та позитивних емоцій!
                                      Федоренко Оксана - бібліотекар "Інтернет-Центру"




















Немає коментарів:

Дописати коментар