середу, 18 березня 2020 р.

Зверніть увагу на книгу Варуфакіс, Яніс « Розмови з донькою про економіку. Коротка історія капіталізму»

       
         Автор книги – грецький економіст, професор економіки в Афінському і Техаському університетах, фахівець у галузі глобальної та європейської кризи, відомий автор книг, зокрема бестселера «Глобальний мінотавр».
Усі немовлята народжуються рівними, але невдовзі когось із них одягають у дороге вбрання, придбане в найкращих бутіках, тоді як більшість ходить у лахмітті. Коли перші трохи підростають, то щоразу дратуються, коли родичі дарують їм лише одяг, – їм хотілося б отримувати й інші подарунки, наприклад, найновішу модель iPhone, – тоді як інші мріють про день, коли зможуть піти до школи в незалатаному взутті.
Як пояснити нерівність людей? Світом керують гроші чи їх відсутність? Як працює економіка в ринковому суспільстві? Куди веде людство розвиток технологій?  Чи є шанс в людей зберегти планету?
На ці та інші теми зі своєю 13-річною донькою Ксенею розмовляє автор книги. Пояснити просто й цікаво складні, але дуже важливі речі йому допомагають: цар Едіп та Ікар, Архімед, австралійські аборигени, доктор Франкенштейн, Фауст.
Цю книгу можна прочитати у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук.
                                                                                                     Наталія Івахнюк, бібліотекар відділу документів з економічних, 
технічних та природничих наук.

Немає коментарів:

Дописати коментар