четвер, 17 січня 2019 р.

Мистецький калейдоскоп

Справжнім мистецьким калейдоскопом став Щедрий вечір у відділі мистецтв, який відбувся 12 січня 2019 року. Дорослі, молодь, школярі та малеча змогли цього вечора обрати захід до смаку.


Свято розпочалося у холі І поверху виступом фольклорного гурту «Млиночок».

Любителів авторської пісні чекав виступ Марини Єрмолаєвої та Олександра Кир’янова. У їх виконанні прозвучали пісні на слова і музику відомого кропивницького художника Володимира Кир’янова.


Тих, хто любить танці, запросили на майстер-клас «Танці епохи Відродження».

Майстриня декоративно-ужиткового мистецтва Олена Мединська провела екскурсії по етнографічній виставці «Із сонцем за плечима».

Любителів старожитностей та живопису чекала презентація виставки «І сміх, і гріх», на якій були представлені гумористичні листовні картки сторічної давнини з колекції відомого філокартиста Юрія Тютюшкіна та роботи художника Андрія Ліпатова.


Шанувальникам української пісні запропонували зустріч зі співачкою-аматоркою Наталією Шевченко, яка виконала пісні з репертуару Квітки Цісик. Любителі джазової музики стали учасниками концерту за участі піаністки Ольги Терещенко та саксофоністки Олександри Бєланової.


Малеча була у захваті від майстер-класу з розмальовки різдвяних пряників «Пряники-пухиндяники», який провела художниця Вікторія Пухінда. Цікавою для дітей стала участь в арт-проекті «Кіт у мішку» та «Шатер чарівника», модератором якого стала художниця Ольга Краснопольська.



Об’єднуючим заходом святкової програми у холі І поверху став виступ «Заспіваймо “Щедрик” Леонтовича» вокального ансамблю музичного коледжу під керівництвом Оксани Трушиної.

Усі, хто завітав у цей вечір до відділу мистецтв, мали можливість поспілкуватися та зробити фото на пам’ять з героєм п’єси М. Старицького «За двома зайцями» Свиридом Петровичем Голохвостим, у ролі якого виступив наш колега Микола Шиян.


Віртуозним та неперевершеним став виступ джаз-бенду Олега Нагорного, який подивував присутніх музикою – від класики до джазових стандартів ХХІ століття і став заключним акордом Щедрого вечора у відділі мистецтв.

Катерина Лісняк,
відділ мистецтв

Немає коментарів:

Дописати коментар