середу, 16 січня 2019 р.

 Книги-загадки, піжмурки та свинки 
(«Щедрий вечір – 2019» у відділі абонемента)


Яскраво, гамірно і весело було у відділі абонемента 12 січня 2019 року. Адже святковий настрій гостям створювали одночасно працівники трьох відділів: формування фондів, абонемента та сектору обмінного та резервного фонду.
Тематична виставка-інсталяція «Новорічне «свинство» приваблювала і дітей, і дорослих. Це був справжній новорічний коктейль! А саме: книги  українських та зарубіжних авторів, в яких головним героєм є символ 2019 року – Свиня або її «рідня», а також  понад 40 фігурок поросят і м’яких іграшок. Неймовірна колекція свинок від нашої користувачки пані Світлани та її сина Олексія нікого не залишила байдужим. У колекції є різні «свинячі» персонажі – поважні й серйозні, веселі й кумедні. Серед них – свинка з книжкою (читачка), українська родина (батько-кабан, мама-свинка і маленьке поросятко)… Гості захоплювалися свинками з «професійними» ознаками – кухар, спортсмен, моряк, школяр та інші.








Всі бажаючі з задоволенням вчилися виготовляти закладку для книг «Свинка-смайлик» у техніці паперопластика. Адже такою позитивною закладкою приємно і самому скористатися, і подарувати друзям.







На акцію «Книжкові піжмурки» зібралося чимало любителів читання. Ідея акції: на окремому столі розміщені відомі книги, обгорнуті щільним папером (тобто не видно ні назви, ні автора). Бібліотекарі читали відвідувачам уривок з будь-якої з цих книг і пропонували вгадати, що ж це за книга та хто її автор. За правильну відповідь – приз: цукерки або календарик. 30 популярних творів «заховалися» під час акції. А саме: книги Івана Котляревського і Тараса Шевченка, Івана Нечуя-Левицького та Івана Франка, Алана Мілна і Чарльза Діккенса та інші.







Приваблювала гостей Щедрого вечора і новорічна акція «Книга – загадка. Прочитай те, не знаю що». Відповівши правильно на нескладні запитання бібліотекарів, понад 60 учасників акції могли обрати та отримати книжкові подарунки на згадку.




У холі І поверху протягом вечора діяла виставка–продаж книг «Новорічний настрій» від пані Ольги («Книгарня» ФОП Власова). Кожен учасник заходу міг обрати для себе або в подарунок для близьких та друзів найкращі книги сучасних українських та зарубіжних авторів.

Наталія Білаш,
завідуюча відділом абонемента

Немає коментарів:

Дописати коментар