четвер, 17 січня 2019 р.

«Стриб-скік у 120-й рік»

Обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д.І.Чижевського невдовзі відзначатиме  120-річчя від дня заснування: готується чимало заходів для громади, присвячених цій почесній річниці. Нагадаємо, що 15 лютого (2 лютого за ст.ст.) 1899 року була відкрита Єлисаветградська громадська бібліотека, яка одразу стала місцевим активним осередком.   Власне, святкові заходи проходитимуть у 2019 році трьома хвилями. В лютому планується відкриття музею з історії бібліотеки, презентація ексклюзивного бібліотечного фотопроекту та ще кілька цікавинок. Традиційний «Бібліофестиваль на Великій Перспективній», який зазвичай вирує у травні на прибудинковому майданчику просто неба, буде присвячений бібліотечному ювілею. Наприкінці року відбудеться науково-практична конференція, де будуть представлені наукові дослідження, творчі здобутки та загалом успішні приклади перетворення книгозбірні на сучасний інформаційний центр місцевої громади.
Акцентувати увагу кропивничан на цій події працівники відділу соціокультурної діяльності вирішили 12 січня 2019 року під час проведення «Щедрого вечора в обласній бібліотеці ім.Д.І.Чижевського», запропонувавши усім бажаючим пограти в класики. Це традиційна гра, добре відома багатьом поколінням школярів. Проте учасники не просто розважалися, стрибаючи клітинками, але відповідали на питання з історії бібліотеки та про книги, що є для них цікавими.

Звісно, малечі пропонували лайт-варіант вікторини, проте вони навіть випереджали у відповідях батьків. Тематична локація була розміщена у холі І поверху біля величезного інформаційного банера, тож спритні та кмітливі могли відповідати, просто читаючи написи. Близько півсотні переможців вікторини отримали корисні подарунки, які будуть з кожним упродовж року.

Світлана Приймак, 
заввідділом соціокультурної діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар