пʼятницю, 16 травня 2014 р.

«Жила була бібліотека!»

Ця історія почалася в 2050 році, коли великий метеорит зіштовхнувся із землею, в результаті чого відбулася страшна катастрофа вселенського масштабу. Всі міста було зруйновано, континенти змінили своє місце розташування. Було втрачено всі матеріальні та інтелектуальні надбання людства. Чи лишився десь на усьому світі хоча б клаптик землі, якого не торкнулася руйнація? Хтозна. Тільки час усе розставить по місцях.
       * * *
3000 рік.
Стьопка і Стасік переглядали свій улюблений мультфільм про Сімпсонів.
- Який чудовий мультфільм, він мені дуже подобається, тут стільки корисних речей можна почути.
- Ой, Степка, згоден з тобою, він містить інформацію високого інтелектуального рівня. Це справжнє високе кіномистецтво. Сумніваюся, що хтось раніше знімав більш геніальні матеріали.
- Ходять легенди, Стасік, що колись давно на планеті існувала над розвинена цивілізація, у них були якісь «бібліотеки», а в них зберігалися книги в яких містилася інформація про все на світі!
- Це все бабусині казки, такого не може бути! Хіба могла в якійсь там «книзі» зберігатися інформація про все на світі?
- Уявляєш, Стасян, якби ми мали таку книгу, ці знання зробили б нас великими і подарували неземне багатство!
- Слухай, Стьопка, а якщо бібліотеки і справді існували? Що нам заважає вирушити на пошуки? Ми ж з тобою фортові, нам має пощастити, і люди пам'ятатимуть про нас у віках.
Стьопка та Стасік так перейнялися ідеєю пошуку міфічної бібліотеки, що вирішили не гаяти часу, а як найшвидше приступити до здійснення свого плану.
* * *
Головні герої у повній амуніції занурилися в морські глибини. Через деякий час їм вдалося знайти під водою якийсь затоплений корабель, та невідому статую, але більше нічого цікавого там не було. І поки ще не скінчилося повітря у балонах вирішили повертатися на берег.

Сидять вони зморені на березі і міркують
- Нам було б значно простіше, якби ми хоч знали, як має виглядати ота бібліотека.
- Ну, Стьопка, за легендою там мають бути якісь полиці, з низу до верху забиті отими самими цінними книжками.
- Це мабуть щось на зразок холодильника?
- Я думаю, що так, але більшого розміру. Під водою шукати дуже важко. У воді предмети погано зберігаються, тож навряд ми щось знайдемо у такий спосіб. Може спробуємо ще з літачка подивитися? Ну з гори ж видніше! Я думаю треба шукати на землі!
- Точно!

Перша поразка не змусила друзів опустити руки, дуже вже вони були завзяті, але чи вдасться їм знайти бібліотеки від яких залишилися самі лише легенди? Чи здобудуть вони такі жадані знання? Чекайте продовження розповіді про неймовірні пригоди Стасіка і Стьопки і ви дізнаєтеся чим все завершилося!

Оксана Федоренко - 
працівник відділу соціокультурної діяльності.

Немає коментарів:

Дописати коментар