пʼятницю, 2 вересня 2022 р.

Як забезпечити комплексну фінансово-економічну безпеку держави?


          Рівень розвитку економіки є одним з базових критеріїв забезпечення національної безпеки держави. Однією з основних характеристик економіки є економічна безпека, яка, як складова національної безпеки, визначає її стійкість до зовнішніх та внутрішніх загроз, незалежність, конкурентоспроможність, здатність до розвитку та задоволення економічних потреб громадян та суспільства, а також можливість забезпечення гарантованого захисту національних інтересів. У системі економічної безпеки важливу роль відіграє фінансова складова, адже саме фінанси є тією «рушійною силою», завдяки якій створюються умови, необхідні для ефективного функціонування та розвитку будь-якого суб’єкту економічної безпеки: від окремих громадян до держави та суспільства в цілому з усіма його інституціями.
    У навчальному посібнику: Карлін, Микола Іванович. Комплексне забезпечення фінансово-економічної безпеки держави: навчальний посібник / М. І. Карлін; Східноєвропейський нац. ун-т ім. Лесі Українки. - К.: Кондор, 2020. - 415, [1] с. аналізуються теоретичні й практичні засади комплексного забезпечення фінансово-економічної безпеки держави загалом та України зокрема; розкриваються особливості досягнення бюджетної, боргової, податкової, грошово-кредитної, валютної та інших складових фінансово-економічної безпеки країни.
        Значна увага у посібнику приділяється висвітленню особливостей функціонування офшорів та заходам обмеження виведення коштів до них, а також заходам щодо боротьби з «відмиванням брудних грошей». Видання буде цікавим для студентів закладів вищої освіти та закладів перепідготовки державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування.
        З книгою можна ознайомитися у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Дмитра Чижевського.

Марина Григор’єва,
відділ документів з економічних,
технічних та природничих наук


 

Немає коментарів:

Дописати коментар