пʼятницю, 2 вересня 2022 р.

Все про спеціалізований туризм

 



    

Сучасні тенденції відпочинку змінюють формат туристичних подорожей. Мандрівник ХХІ століття віддає перевагу індивідуальним екскурсіям або незвичайним розвагам, відрізняється новими уподобаннями щодо туристичних маршрутів, новими мотиваціями подорожей.

Спеціалізований туризм (від лат. specialis – особливий, своєрідний) – вид туристської діяльності, мета якої – реалізувати специфічні запити туристів під час поїздки. У його межах особлива увага може приділятися широкому діапазону питань, пов'язаних з вивченням історії, культури, природи, а також з професійними і різного виду спортивно-туристськими потребами туристів.

Спеціалізовані тури, на відміну від стандартних туристичних пропозиції, досить ексклюзивна послуга, яка потребує великих професійних знань.

У навчальному посібнику Борисова Ольга Володимирівна Спеціалізований туризм : навч. посібник для студ. закладів вищої освіти / О. В. Борисова ; М-во освіти і науки України, Харківський нац. аграрний ун-т ім. В. В. Докучаєва. – К. : Кондор, 2020. – 356,[1] с. : іл. викладаються вузлові проблеми теоретико-методологічної бази спеціалізованого туризму та його окремих видів. Посібник містить у собі програму навчальної дисципліни, вступ, дві вступні теми, присвячені характеристиці спеціалізованого туризму та аналізу наслідків пандемії коронавірусу для туризму; дві основі частини, в яких викладається матеріал щодо традиційних та нових видів спеціалізованого туризму, загальні підсумки та список рекомендованих джерел. 

До кожної теми надано ключові терміни та поняття і контрольні запитання. Деякі теми супроводжуються рисунками, змістовними таблицями, а деякі – необхідними і цікавими ілюстраціями (фотографіями). 

Навчальний посібник розрахований на студентів закладів вищої освіти спеціальності «Туризм», але він буде корисний і викладачам-туризмологам, і здобувачам рівня «магістр» та «доктор філософії», і всім, хто цікавиться проблемами розвитку туризму в світі й Україні.

Переглянути видання можна у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук ОУНБ ім. Дмитра Чижевського.

Марина Григор’єва,

відділ документів з економічних,

технічних та природничих наук



Немає коментарів:

Дописати коментар